2013. július 21., vasárnap

Cukkinikrémleves

Ezt a receptet a feleségem kapta az egyik kolléganőjétől még hónapokkal ezelőtt. Már akkor elhatároztuk, hogy amikor itt lesz a cukkini idénye, ki fogjuk próbálni, mert nagyon szeretjük ezt a tökfélét (is). :-) Meg is ígérte az én drágám, hogy mire hazaérek, elkészíti nekem. És ez így is lett. Jót ettem belőle, rögtön két tányérral is, mert isteni finomra sikerült. Úgy döntöttünk, megosztjuk veletek a receptet, mert ez szintén egy olyan étel, aminek rengetegféle elkészítési módja van. Akinek van kedve, próbálja ki ezt a cukkinikrémleves ezen verzióját is...

Hozzávalók a cukkinikrémleveshez négy főre:
- 2 kisebb cukkini
- 1 közepes krumpli
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 evőkanál margarin
- 2 dl főzőtejszín
- szerecsendió
- petrezselyem
- kapor
- konyhasó

Cukkinikrémleves elkészítése:
A cukkiniket mossuk meg alaposan. Mi nem szoktuk hámozni, mert úgy szeretjük, ahogy van. Aki nem szereti a külső réteget, az hámozza meg. A krumplit és a hagymát is tisztítsuk meg, majd az összes zöldséget vágjuk apró kockákra, és öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Sózzuk meg, adjuk hozzá az egy evőkanál margarint. Tegyük tűzre, és főzzük addig, amíg a zöldségek kellőképpen megpuhulnak, majd az egészet turmixoljuk össze. Ezt követően öntsük fel a tejszínnel, adjuk hozzá a zöld fűszereket, és a szerecsendiót. Lassú lángon forraljuk össze az egészet. Zárjuk el a lángot, és már készen is van. Tálalhatjuk natúr, pirított kenyér kockákkal, vagy levesgyönggyel. Mindenképpen nagyon finom, és kellemes étel.

Mindenkinek jó étvágyat a cukkinikrémleveshez! :-)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Google+ Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...