Tésztasaláta kicsit felturbózva – ahogyan mi szeretjük

Nagyon szeretjük a feleségemmel mindketten ezt a finom salátát. Rengeteg finomság van benne, és a tésztának köszönhetően akár önállóan is fogyasztható egy könnyű reggelinek, tízórainak, uzsonnának, vagy akár vacsorának is. Nekünk ezúttal a karácsonyi menü részeként készült el. A receptjét évekkel ezelőtt látta az egyik televíziós főző műsorban (már nem emlékszik melyikben) , és onnan körmölte le a kis receptes gyűjteményébe. Azóta már számtalanszor elkészítette, és minden egyes alkalommal nagy élvezettel csemegéztük. Az egyetlen, amit nem szeretek ebben a salátában, hogy minél tovább áll, annál inkább "szárad". Ez azalatt azt értem, hogy az idő múlásával egyenesen arányos a tészta által a salátából felszívott nedvesség. Így a saláta egyre szárazabbnak hat. Ez nem baj, hiszen nálunk ritkán kell, hogy egy, maximum két napnál tovább álljon, mert ennyi idő alatt simán megesszük ezt a finomságot... Hozzávalók a tésztasalátához: - 2 üveg csemegeuborka - 2 db kígyóubork
Nagyon szeretjük a feleségemmel mindketten ezt a finom salátát. Rengeteg finomság van benne, és a tésztának köszönhetően akár önállóan is fogyasztható egy könnyű reggelinek, tízórainak, uzsonnának, vagy akár vacsorának is. Nekünk ezúttal a karácsonyi menü részeként készült el. A receptjét évekkel ezelőtt látta az egyik televíziós főző műsorban (már nem emlékszik melyikben), és onnan körmölte le a kis receptes gyűjteményébe.



Azóta már számtalanszor elkészítette, és minden egyes alkalommal nagy élvezettel csemegéztük. Az egyetlen, amit nem szeretek ebben a salátában, hogy minél tovább áll, annál inkább "szárad". Ez azalatt azt értem, hogy az idő múlásával egyenesen arányos a tészta által a salátából felszívott nedvesség. Így a saláta egyre szárazabbnak hat. Ez nem baj, hiszen nálunk ritkán kell, hogy egy, maximum két napnál tovább álljon, mert ennyi idő alatt simán megesszük ezt a finomságot...

Hozzávalók a tésztasalátához:
- 2 üveg csemegeuborka
- 2 db kígyóuborka
- 2 db kaliforniai paprika
- 4 db paradicsom
- 1 kis üveg gyöngyhagyma
- 2 doboz csemege kukorica
- 20 dkg füstölt sonka
- 25 dkg trappista sajt
- 500 g száraztészta (szarvacska)

A tartár mártáshoz:
- 400 g majonéz
- 2 nagy doboz tejföl (~375 g)
- ízlés szerint konyhasó, kristálycukor
- ízlés szerint mustár
- ízlés szerint paprika krém
- két csipetnyi őrölt fehér bors
- két evőkanál citromlé (elhagyható)

Tésztasaláta elkészítése:
A tésztát főzzük ki, majd a leszűrést követően hagyjuk kicsit hűlni. Addig a hozzávalókat - a gyöngyhagyma kivételével - vágjuk apró kockákra. Készítsük el a tartármártást, majd borítsuk bele az összes hozzávalót. Keverjük össze alaposan az egészet, és rakjuk a hűtőbe, ahol pár óra alatt kellően összeérnek az ízek. Ennyire egyszerű az elkészítése, ugyanakkor egy nagyon finom, tartalmas saláta, amely garantáltan meghozza a sikert...

Mindenkinek jó étvágyat kívánunk a tésztasalátához... :-)

Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊

Megjegyzések

A szerzői jogokról

Az oldalon található tartalmak részleteikben szabadon felhasználhatóak és terjeszthetőek a forrás hiteles és kattintható link formájú megjelölésével. Egyéb esetekben a tartalom felhasználása tilos. A blogban elhelyezett fényképek az általunk ténylegesen elkészített ételekről, vagy azok fázisairól készültek. A képeket szerzői jog védi, azok máshol történő felhasználását a szerző megtiltja. A blogban közzétett receptek és/vagy fotók kereskedelmi célú felhasználásához a szerző nem járul hozzá, azokat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény által meghatározott módon kell kezelni. Copyright © 2013-2023 www.eztfaldfel.hu