csokoládé , dió , édes sütemény , édesség , keksz ,

Diós-csokoládés keksz...

Ezzel a diós-csokis finomsággal mi először a feleségem édesanyjánál találkoztunk - ennek okán a jelen receptet is tőle kaptuk -, és azonnal az egyik kedvencünkké vált, mert ennek az omlós csodának az íze egyenesen mámorító, ugyanakkor elkészítése nem egy nagy ördöngösség. Biztos siker lehet akár vendégváráskor is, hiszen nem elég, hogy íze, illata fantasztikus, de ez a keksz már a megjelenésével is azonnal hódít. 😊 Ezért mindenképpen csak ajánlani tudjuk mindenkinek. Aki pedig még nem evett, vagy nem készített ilyet eddig, most eljött az ideje, hogy nekiálljon az elkészítésnek. Biztosan nem fog csalódni. Mi nagyon szeretjük a feleségemmel... Előkészületek: 10 perc Elkészítés: 20 perc Összesen ennyi idő: 30 perc Adag: 30 db Hozzávalók a diós-csokoládés kekszhez: 25 dkg darált dió 25 dkg finomliszt 25 dkg porcukor 20 dkg margarin 20 dkg étcsokoládé 10 dkg durvára vágott/tört dió késhegynyi konyhasó késhegynyi sütő

Ezzel a diós-csokis finomsággal mi először a feleségem édesanyjánál találkoztunk - ennek okán a jelen receptet is tőle kaptuk -, és azonnal az egyik kedvencünkké vált, mert ennek az omlós csodának az íze egyenesen mámorító, ugyanakkor elkészítése nem egy nagy ördöngösség. Biztos siker lehet akár vendégváráskor is, hiszen nem elég, hogy íze, illata fantasztikus, de ez a keksz már a megjelenésével is azonnal hódít. 😊

Ezért mindenképpen csak ajánlani tudjuk mindenkinek. Aki pedig még nem evett, vagy nem készített ilyet eddig, most eljött az ideje, hogy nekiálljon az elkészítésnek. Biztosan nem fog csalódni. Mi nagyon szeretjük a feleségemmel...

Előkészületek: 10 perc Elkészítés: 20 perc Összesen ennyi idő: 30 perc Adag: 30 db
Hozzávalók a diós-csokoládés kekszhez:
  • 25 dkg darált dió
  • 25 dkg finomliszt
  • 25 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg durvára vágott/tört dió
  • késhegynyi konyhasó
  • késhegynyi sütőpor
  • 2 db tojás
Diós-csokoládés keksz elkészítése:

A lisztet, sütőport, sót, porcukrot és az összes diót összekeverjük, majd a tojást és margarint is hozzáadjuk. Ezt jó alaposan összedolgozzuk. Ezt követően hozzáadjuk az apró darabokra vágott étcsokoládét, majd a masszát ismét alaposan összekeverjük. Ha ezzel is megvagyunk, akkor nedves kézzel diónyi gombócokat formázunk belőle. A kis gombócokat egy szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk. Ekkor veszünk egy üveg vagy porcelánpoharat – legalábbis az én drága 😍 feleségem így szokta –, és az alját lisztbe mártva kicsit kilapítjuk vele a gombócokat. 180-200 fokosra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kicsit kihűlni, mert ha azonnal kiszedjük, akkor össze fognak ragadni, mire kihűlnek. Ezért érdemes egyszerre két tepsivel dolgozni: míg az egyikben sülnek a kekszek, a másikban hűlnek, majd fordítva...

Ezzel meg is volnánk a fincsi kekszekkel. Lezárt dobozban elég sokáig eláll. 😊

Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊

Megjegyzések

  1. A receptet kissé módosítottam:

    25 dkg liszt helyett 15 dkg liszt és 10 dkg darált zabpehely
    25 dkg porcukor helyett 5 dkg
    20 dkg étcsokoládé helyett 15 dkg

    Így egy kevésbé édes, de továbbra is laktató és finom rágcsát kapunk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztosan így is jó, de ez már egy teljesen másik recept. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

A szerzői jogokról

Az oldalon található tartalmak részleteikben szabadon felhasználhatóak és terjeszthetőek a forrás hiteles és kattintható link formájú megjelölésével. Egyéb esetekben a tartalom felhasználása tilos. A blogban elhelyezett fényképek az általunk ténylegesen elkészített ételekről, vagy azok fázisairól készültek. A képeket szerzői jog védi, azok máshol történő felhasználását a szerző megtiltja. A blogban közzétett receptek és/vagy fotók kereskedelmi célú felhasználásához a szerző nem járul hozzá, azokat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény által meghatározott módon kell kezelni. Copyright © 2013-2023 www.eztfaldfel.hu