2015. február 21., szombat

Tejszínes csirkemell póréhagymával, zöldborsóval

Évek óta őrizgetem ezt a receptet a füzetemben, de még egyszer sem próbáltam ki, pedig ez is a gyorsan elkészíthető ételek listáját gazdagítja, és nem utolsó sorban nagyon finom.



Vannak napok, amikor akkora mennyiségű kaját kell főzni, mintha egy focicsapat jönne nálunk ebédre, holott csak annyi van, hogy a férjem másnap dolgozik, mi meg itthon maradunk a fiammal. A férjemnek pedig igen jó étvágya van, ezért ő nem holmi apró ételtartó dobozokkal rohan munkába, hanem megpakolunk egy táskát, és ő útnak indul. Hozzá teszem, 26 órára köszönünk el ilyenkor egymástól. Nos, ezt a receptet magamnak találtam egy ilyen alkalomra, hogy én és a kicsi se maradjunk főtt étel nélkül.

Hozzávalók a (tejszínes csirkemell póréhagymával, zöldborsóval) recepthez:
- 0,5 kg csirkemell
- 40 dkg zöldborsó
- 1 szál póréhagyma
- 4 dl főzőtejszín
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál mustár
- 10 dkg reszelt füstölt sajt
- konyhasó
- őrölt bors
- kicsi olaj
- 1,5 dl víz
- 0,5 kg tészta (pl.: orsó)

Tejszínes csirkemell póréhagymával elkészítése:
A csirkemellet kockákra vágjuk, és egy kevés olajon fehéredésig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tört fokhagymát, és a karikákra vágott póréhagymát. Ezzel is összesütjük, majd felöntjük a vízzel, és hozzá adjuk a borsót. Fedő alatt megfőzzük. Beletesszük a mustárt, a tejszínt, a reszelt sajtot, majd összefőzzük ezzel is.



A tésztát kifőzzük sós vízben, leöblítjük, lecsepegtetjük, és már ehetünk is. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Google+ Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...