Bejegyzések

Sport szelet sütemény

Azt hiszem, eltelt már minimum tíz év azóta, hogy ezt a süteményt először megkóstoltam. Anyu barátnője, Krisztike készítette egy összejövetelre. Én azóta is hordozom az emlékeimben, hogy majd egyszer megsütöm, mert nagyon finom volt. Nem tudom, mi tartott vissza eddig. Talán a hat lap megsütése? :-) Ha az időt nézem, akkor azt kell mondjam, sok idő kell hozzá, mert nem lesz készen egy óra alatt. De ha jól szervezzük meg a feladatokat, akkor nem nyúlik el annyira az elkészítése. Annyit még tudni kell róla, hogy nagyon édes, finom, olyan csupa-csoki-féle, és hatalmas mennyiség lesz belőle. Én most jól bevállaltam, hogy majd hárman megesszük, de igazából alkalmas lenne arra is, hogy egy kisebb esküvőn ez legyen az egyik süti, amelyikkel elkápráztatják a családot, a násznépet. Készítsétek el bátran, és lepjétek meg vele a családot! :-) Hozzávalók a sportszelethez tésztájához: - 75 dkg liszt - 2 púpos evőkanál kakaópor - 1 kávéskanál szódabikarbóna - 10 dkg margarin - 2 tojás

Ecetes kápia- és pritamin paprika télire (befőzés nélkül)

Éppen az idei adag vegyes „dobálós” savanyúságunkat tettük el, és kimaradt belőle egy kevéske finom, ropogós, édes kápia paprika, és pár darab szintén finom, édes, ropogós pritamin paprika. Úgy döntöttünk, ezt a pár darabot eltesszük külön ecetes lében télire, hiszen szeretjük az ecetes paprikákat... Hozzávalók az ecetes kápia paprikához (2db 750ml-es üveghez): - 5-6 db kápia, pritamin vagy bármilyen édes paprika - koriander mag - mustármag - babérlevél - szemes színes bors A felöntőléhez: - 1.5 liter csapvíz - 1 dl 20%-os ecet - 3 evőkanál kristálycukor - 2 evőkanál konyhasó - késhegynyi borkén Ecetes kápia paprika elkészítése: Mi most ezt borkénnel tartósítva tettük el, mert a paprikának nem tesz jót a forró felöntőlé és a dunsztolás, mert megpuhul, és íze is főtté válik. Mi ropogósan szeretjük, mintha friss lenne. Ezért a házi borkészítésnél már megismert borként hívtuk segítségül, hogy télire is el tudjuk tenni befőzés nélkül... Kezdjük azzal, hogy elm

A szerzői jogokról

Az oldalon található tartalmak részleteikben szabadon felhasználhatóak és terjeszthetőek a forrás hiteles és kattintható link formájú megjelölésével. Egyéb esetekben a tartalom felhasználása tilos. A blogban elhelyezett fényképek az általunk ténylegesen elkészített ételekről, vagy azok fázisairól készültek. A képeket szerzői jog védi, azok máshol történő felhasználását a szerző megtiltja. A blogban közzétett receptek és/vagy fotók kereskedelmi célú felhasználásához a szerző nem járul hozzá, azokat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény által meghatározott módon kell kezelni. Copyright © 2013-2023 www.eztfaldfel.hu