tag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post2229253210833738700..comments2024-02-25T06:06:34.784+01:00Comments on Ezt fald fel!: Meggybor készítése házilag – házi meggybor receptMedve Zsolthttp://www.blogger.com/profile/12151188677605687932noreply@blogger.comBlogger259125tag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-64113241894084767042023-10-08T12:41:01.320+02:002023-10-08T12:41:01.320+02:00Azt szeretném kérdezni,derítő szert szabad -e hasz...Azt szeretném kérdezni,derítő szert szabad -e használni, a hamarabb tisztuláshoz?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-78987138801903335592023-08-31T15:25:31.047+02:002023-08-31T15:25:31.047+02:00Kedves Zsolt!
Jövőre én is szeretnék készíteni meg...Kedves Zsolt!<br />Jövőre én is szeretnék készíteni meggybort a recepted alapján.<br />Nekem is lenne egy pár kérdésem ezzel kapcsolatban.<br /><br />Első kérdésem, hogy az víz amit hozzáadunk a készítés során milyen hőmérsékletű legyen? (szobahőmérséklet,Langyos,kézmeleg?) <br /><br />Második kérdésem,hogy amikor másodjára adot hozzá a cukrot édesítés gyanánt, és kotyogóval lezárod a demizson tetejét, az a mennyiségű cukor teljesen kiforr 1 nap alatt?<br /><br />Ha nem sikerül neki mégis kiforrnia, és pezsegne egy kicsit, utánna a kénezés nem öli meg a maradék élesztő gombákat? Tehát nem lesz (csúnyán fogalmazva) szagos, büdös a borunk?<br /><br />Harmadik kérdésként, szoktak-e meggybornál valamilyen derítőszert alkalmazni (pl.: Bentonit) ?<br />Érdemes-e, mi a véleményed róla?<br /><br />Köszönöm szépen ha még válaszolsz a kérdéseimre!<br /><br />További szép napot!<br /><br />Üdv: Mihály<br /><br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-49457879646463210592023-07-06T20:50:25.577+02:002023-07-06T20:50:25.577+02:00Szia! 1-2 nap múlva hozzá teszem az extra cukrot m...Szia! 1-2 nap múlva hozzá teszem az extra cukrot mert nagyon édesen szeretem. Az lenne a kérdésem hogy csak 1-2 litert szedjek le, úgy cukrozzam és öntsem vissza a ballonba hogy a seprő felkeveredjen? Vagy már fejtsem le a seprőről, cukrozzam és egy tisztába öntsem vissza hogy meg tudjon erjedni ha akar… Köszönöm válaszodat! Sz.CsabaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-72155268865632011932022-08-16T18:44:15.103+02:002022-08-16T18:44:15.103+02:00Üdv! A recepted alapján csináltam 20 kg ból 17 meg...Üdv! A recepted alapján csináltam 20 kg ból 17 meggy, 3 fekete cseresznye! Minden utasítás betartva! Brutál jó lett!!! Köszönöm! Most barck lesz a recepted utan!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-3229158693682718612022-08-03T12:40:47.099+02:002022-08-03T12:40:47.099+02:00Kedves Zsolt!
Én is meggybor készítésre adtam a f...Kedves Zsolt! <br />Én is meggybor készítésre adtam a fejem. Jelenleg ott jarok a folyamatban, hogy tegnap beletettem a borkent. Lopóval próbàltam lefejteni a borból, de sajnos nem sikerült a lopó helyes használata, így kiöntöttem belőle egy tálkába és abban oldottam fel, majd vissza. <br />Néhány napon belül azonban meg kellene csinálni az első lefejtést. Erre van más mód, mint a lopóval? (Gumicsövem sajnos nincs) <br />Köszönöm a választ! Üdv.: ZsuzsaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-73612041006678938612021-07-11T14:30:34.030+02:002021-07-11T14:30:34.030+02:00Ha teljesen kiforr az élesztő belőle, akkor nem le...Ha teljesen kiforr az élesztő belőle, akkor nem lesz baja. Ha nem tud belőle kiforrni, akkor sajnos élesztő íze lehet a bornak. De szerintem nem lesz baj. :)Medve Zsolthttps://www.blogger.com/profile/12151188677605687932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-65887037287510648902021-07-11T11:08:01.589+02:002021-07-11T11:08:01.589+02:0040 liter meggyborhoz,20gramm élesztőt raktam,mivel...40 liter meggyborhoz,20gramm élesztőt raktam,mivel nem tudtam,hogy az élesztőt,szaporítani is lehet.Lehet a borral gond?Megköszönném válaszát.Szép napot.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10730909391179999002noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-67453328065979056452021-02-20T19:54:53.388+01:002021-02-20T19:54:53.388+01:00Ennek igazán örülök. :)Ennek igazán örülök. :)Medve Zsolthttps://www.blogger.com/profile/12151188677605687932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-63427260582361537232020-10-24T21:19:11.795+02:002020-10-24T21:19:11.795+02:00Köszönöm az útmutatást!Köszönöm az útmutatást!Szalóczi Imrehttps://www.blogger.com/profile/09340565245689234417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-52430652210076480562020-10-24T21:16:02.713+02:002020-10-24T21:16:02.713+02:00Hihetetlen finom lett, és szép is!Hihetetlen finom lett, és szép is!Szalóczi Imrehttps://www.blogger.com/profile/09340565245689234417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-41094584722450414282020-10-01T20:27:51.766+02:002020-10-01T20:27:51.766+02:00Szervusz! Köszönjük szépen az elismerő szavakat. M...Szervusz! Köszönjük szépen az elismerő szavakat. Mindenképpen érdekelnének a beszámolóid, úgyhogy ne kímélj. A jövőben pedig számos egyéb gyümölcsbor receptet szeretnénk majd megosztani, úgyhogy ha érdekelnek, iratkozz fel a blogra, hogy elsők köt értesülj róluk. :)Medve Zsolthttps://www.blogger.com/profile/12151188677605687932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-42085271376393481662020-10-01T20:24:38.065+02:002020-10-01T20:24:38.065+02:00Szia! Köszönjük az elismerő szavakat. Van saját ke...Szia! Köszönjük az elismerő szavakat. Van saját kertünk már, és saját fügebokrunk. Amint terem annyit, hogy abból bort lehessen csinálni, jön a fügebor receptje is. Meg a fügelikőré... és az egyéb fügés finomságoké. Szóval iratkozz fel a blogra, ha szeretnél elsőként értesülni a receptekről majd. :)Medve Zsolthttps://www.blogger.com/profile/12151188677605687932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-69426341765685324152020-10-01T20:22:13.237+02:002020-10-01T20:22:13.237+02:00Gratulálok a borodhoz. Fogyasszátok egészséggel......Gratulálok a borodhoz. Fogyasszátok egészséggel... És mértékkel! :)Medve Zsolthttps://www.blogger.com/profile/12151188677605687932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-87098022329040662032020-10-01T20:21:12.201+02:002020-10-01T20:21:12.201+02:00Kettő van. Az egyiken bemegy a cső, a másikon tud ...Kettő van. Az egyiken bemegy a cső, a másikon tud kijönni a távozó gáz...Medve Zsolthttps://www.blogger.com/profile/12151188677605687932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-88728861392453270392020-10-01T20:20:28.391+02:002020-10-01T20:20:28.391+02:00Amíg CO2 van a tetején, nem lesz belőle ecet. Az e...Amíg CO2 van a tetején, nem lesz belőle ecet. Az ecetesdéshez levegő is kell. :)Medve Zsolthttps://www.blogger.com/profile/12151188677605687932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-1784451946435453012020-10-01T20:19:01.123+02:002020-10-01T20:19:01.123+02:00Kedves Attila! Sajnálom, hogy az utóbbi időben nem...Kedves Attila! Sajnálom, hogy az utóbbi időben nem volt időm a kommentekre válaszolni. Költözés, saját kert, saját ház, átépítés, közben jöttek a gyerekek sorban. :) Szóval brutál mód elfoglaltak voltunk/vagyunk. De igyekszem időnként rászánni egy "kis" időt, és válaszolni. Most is másfél órája ezt teszem, annyi az elmaradásom. :) Szóval. Sajnos ribizlibort még nem készítettem, de szerepel a terveim között. Ha elkészül és lesz tapasztalat róla, megjelenik majd a recept is itt blogon. Addig viszont nem tudok sajnos tanácsokat adni. :)Medve Zsolthttps://www.blogger.com/profile/12151188677605687932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-53702503862048274192020-10-01T20:15:25.692+02:002020-10-01T20:15:25.692+02:00A borkén tartósítószer a borkősav meg savszint beá...A borkén tartósítószer a borkősav meg savszint beállító. Teljesen másra való a kettő. A borkősavval esetleg a citromsavat tudod helyettesíteni.Medve Zsolthttps://www.blogger.com/profile/12151188677605687932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-54061174552392977312020-10-01T20:14:02.743+02:002020-10-01T20:14:02.743+02:00Semmi baja nem lesz, kiváló bor lehet attól még be...Semmi baja nem lesz, kiváló bor lehet attól még belőle. :)Medve Zsolthttps://www.blogger.com/profile/12151188677605687932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-51047751520684285872020-10-01T20:13:19.299+02:002020-10-01T20:13:19.299+02:00Szia Tompika! Gratulálok a meggyborodhoz. :) Én mi...Szia Tompika! Gratulálok a meggyborodhoz. :) Én minden bort 2x fejtek csak át. Kellő idő alatt leülepszik, és tökéletesen tiszta lesz. Mondjuk ehhez türelem kell. :)Medve Zsolthttps://www.blogger.com/profile/12151188677605687932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-2042375232659300872020-10-01T20:10:54.510+02:002020-10-01T20:10:54.510+02:00Jelenleg nincs, de a jövőre nézve tervben van. :)Jelenleg nincs, de a jövőre nézve tervben van. :)Medve Zsolthttps://www.blogger.com/profile/12151188677605687932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-38424380989819498252020-10-01T20:10:18.124+02:002020-10-01T20:10:18.124+02:00Ez akkor szokott előfordulni, ha nem zár rendesen ...Ez akkor szokott előfordulni, ha nem zár rendesen a dugó. A távozó gáz a kisebb ellenállás irányába távozik, ezért nem emelgeti a kotyogóban a vizet, ha talál könnyebb utat is. Ettől még a bor lehet jó. :)Medve Zsolthttps://www.blogger.com/profile/12151188677605687932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-44075094436688500462020-10-01T20:08:26.960+02:002020-10-01T20:08:26.960+02:00Természetesen...Természetesen...Medve Zsolthttps://www.blogger.com/profile/12151188677605687932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-82291331601671127552020-10-01T20:07:28.471+02:002020-10-01T20:07:28.471+02:00Persze, hogy lehet. Adhatsz hozzá még egy adag éle...Persze, hogy lehet. Adhatsz hozzá még egy adag élesztőt, hátha újra beindul. Általában be szokott indulni újra.Medve Zsolthttps://www.blogger.com/profile/12151188677605687932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-65917856799419746772020-10-01T20:06:16.174+02:002020-10-01T20:06:16.174+02:00Ha azt szeretnéd, hogy leálljon, akkor adhatsz még...Ha azt szeretnéd, hogy leálljon, akkor adhatsz még egy picike ként hozzá. Ha szeretnéd, hogy tovább forrjon, akkor tedd vissza rá a kotyogót.Medve Zsolthttps://www.blogger.com/profile/12151188677605687932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-28434630363249974802020-10-01T20:04:57.343+02:002020-10-01T20:04:57.343+02:00Simán lehet belőle bor úgyis, de szerintem sokkal ...Simán lehet belőle bor úgyis, de szerintem sokkal tisztább munka úgy csinálni, ahogy a receptben írom. :)Medve Zsolthttps://www.blogger.com/profile/12151188677605687932noreply@blogger.com