tag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post2815323079011170167..comments2024-03-23T19:55:12.054+01:00Comments on Ezt fald fel!: Pirított sós napraforgómag készítése házilagMedve Zsolthttp://www.blogger.com/profile/12151188677605687932noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-21504589493256171042015-12-18T08:37:54.550+01:002015-12-18T08:37:54.550+01:00Köszönjük szépen, hogy leírtad ezt a verziót is. :...Köszönjük szépen, hogy leírtad ezt a verziót is. :)Medvéné Adamóczki Dórahttps://www.blogger.com/profile/04166416061580809014noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-86064777193328600232015-12-09T13:13:43.176+01:002015-12-09T13:13:43.176+01:00A hántolt verziónál 10 dkg magra 1,5 gramm! sót la...A hántolt verziónál 10 dkg magra 1,5 gramm! sót langyos vízben feloldok, /csak kb. két evőkanálnyit/ majd egy tepsiben összekeverem a maggal. Kb. 130 C-os sütőben szikkasztom, amíg meg nem szárad, majd pár percenként keverve 180 C-on megpirítom. Vigyázz, mert szinte percről-percre pirul és ég meg!! Sűrűn kell nézni, kóstolni, ha kész, ki kell önteni egy hideg edénybe, mert a forró tepsiben képes utólag is megégni! SándorAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/06065375274049194429noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-12424051838782909512015-12-09T13:05:10.852+01:002015-12-09T13:05:10.852+01:00Sziasztok!
Én is piacon veszem a csíkos szotyit, m...Sziasztok!<br />Én is piacon veszem a csíkos szotyit, majd otthon kb. 1 kg-nyit bő vízzel megmosok, leszűröm, majd egy régi tepsibe teszem, rakok rá egy evőkanál sót, jól elkeverem, majd beteszem a sütőbe kb. 130 C-on. Kb. 15 percenként átkeverem, ha már száraz, akkor kb. 180 C-on megpirítom. Közben 10-15 percenként megkeverem. Macerás, de cserében csak szotyit eszem, koszt nem. /Száradás után kb. 45-55 perc alatt kész, de nagyon sok, és hetekig eláll./ SándorAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/06065375274049194429noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-84471758378959387382015-11-07T14:06:43.871+01:002015-11-07T14:06:43.871+01:00tepsibe sűtőm huszonötdeka magot megszentelem vize...tepsibe sűtőm huszonötdeka magot megszentelem vizel száznyolcvanfokonsütöm tízennyolpercig kiveszem a sűtőből megszentelem vizel megsozom egykiskanál sóval összekeverem utána betakarom danftolodik kihülésután könyen törhető nagyonfinom így VilmosGrünwald Vilmosnéhttps://www.blogger.com/profile/17332532204596881901noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-74222203668436783772015-07-27T10:41:14.961+02:002015-07-27T10:41:14.961+02:00A hántolt verziot nem ismeri valaki? Üdv NikiA hántolt verziot nem ismeri valaki? Üdv NikiAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-44264370825403565222015-06-04T22:18:39.915+02:002015-06-04T22:18:39.915+02:00Kedves Nóli!
Mi is piacon vettünk gyönyörű naprafo...Kedves Nóli!<br />Mi is piacon vettünk gyönyörű napraforgómagot... :-) Medve Zsolthttps://www.blogger.com/profile/12151188677605687932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-14731142395409201802015-06-03T21:55:29.083+02:002015-06-03T21:55:29.083+02:00Drága Feleim!
Most már csak azt áruljátok el nekem...Drága Feleim!<br />Most már csak azt áruljátok el nekem, hogy hol kaptok manapság nagyszemű szotyinak-valót, mert én az utóbbi években a budapesti piacokon csak vékonyka, (többnyire avas-penészes) csíkos napraforgót kaptam, amibe kár volt a munkát beletenni!<br />Előre is köszönöm!<br />NóliAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/13508291833362307061noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-14188307530796900332014-09-11T13:50:22.409+02:002014-09-11T13:50:22.409+02:00Én a következőképpen csinálom, ami tuti ! Félkiló ...Én a következőképpen csinálom, ami tuti ! Félkiló étkezési szotyit/nagyszemű/ magas falu tepsibe öntök! ,egy, másféldeci vízbe, egy tojás fehérjét ellkeverek, s ezt ráöntöm a szotyira, két evőkanál sót is rászórok, majd jól elkeverem kézzel./a tojás azért kell, mert kell ami megfogja a sót, a szotyin! nem kell félni, a só nagyrésze igy is lepereg a kevergetésnél./180-200 fokos sütőben kevergetés mellett addig sütöm, mig teljesen meg nem szárad,el nem tünik a víz amit ráöntöttem, majd még két három percig piritom, percenként keverve.<br />Vigyázz!! Ha a szotyi héja kivülről elsárgult akkor a mag már barna, tehát ehetetlen!<br />ha kihült a szotyi, akkor van kész, melegen olyan, mintha nyers lenne!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-61314390559204199222014-02-01T17:22:39.604+01:002014-02-01T17:22:39.604+01:00Köszönjük szépen, most már ezt is tudjuk. Az ember...Köszönjük szépen, most már ezt is tudjuk. Az ember mindig tanul valami újat... :-)Medve Zsolthttps://www.blogger.com/profile/12151188677605687932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-68898513812351301912014-02-01T16:14:54.629+01:002014-02-01T16:14:54.629+01:00A fekete napraforgómagnak jóval magasabb az olajta...A fekete napraforgómagnak jóval magasabb az olajtartalma mint a csíkosnak, ez szerintem mindent elárul. (olaj, takarmány)<br />Pirításával csak óvatosan, az előbb említett előny ez esetben hátrány, gyorsabban pörkölődnek, könnyen szénné éghetnek :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-43972761508827587002014-01-26T07:58:15.571+01:002014-01-26T07:58:15.571+01:00Szia! A fekete és a csíkos napraforgómag között fe...Szia! A fekete és a csíkos napraforgómag között felhasználhatóságában nincs sok különbség. A fekete éppen úgy alkalmas az emberi fogyasztásra, mint a csíkos, ízében semmi különbség nincsen. A különbség a színre és a méretre korlátozódik mindössze. Ebből az utóbbi (méret) az, ami miatt inkább takarmányozási célra használják, hiszen a legtöbbünk nem szeret az apró magokkal "molyolni". :-) De ettől még alkalmas az amberi fogyasztásra teljes mértékben...Medve Zsolthttps://www.blogger.com/profile/12151188677605687932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-70520669056010492862014-01-25T20:26:07.668+01:002014-01-25T20:26:07.668+01:00Sziasztok a fekete szotyi tudomásom szerint madara...Sziasztok a fekete szotyi tudomásom szerint madaraknak állatoknak való takarmány növény :)<br /><br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12897871211778295973noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-50684302639907197412013-10-14T11:56:46.686+02:002013-10-14T11:56:46.686+02:00Szervusz!
Én héjával együtt pirítottam, de termés...Szervusz!<br /><br />Én héjával együtt pirítottam, de természetesen lehet anélkül is. Több napraforgó fajta van, és igen, létezik a fekete héjú is. Sajnos annál elég nehéz meghatározni, hogy mikor kezdett el pirulni. Egy lehetséges megoldás talán, hogy időnként kiveszel egyet-egyet, feltöröd, és megkóstolod. Más ötletem nincsen fekete héjú napraforgó pirítására... :-)Medve Zsolthttps://www.blogger.com/profile/12151188677605687932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-14977690821219494542013-10-13T17:49:41.527+02:002013-10-13T17:49:41.527+02:00Szia. Azt szeretném kérdezni, hogy te most hély né...Szia. Azt szeretném kérdezni, hogy te most hély nélküli napraforgómagról beszélsz vagy olyanról amin rajta van a hély? Amit én akarok pirítani az fekete, hogy kezdene el sárgulni majd?Anonymousnoreply@blogger.com