tag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post3919691413680076987..comments2024-03-23T19:55:12.054+01:00Comments on Ezt fald fel!: Csemege uborka télire eltéve – hordós csemege uborkaMedve Zsolthttp://www.blogger.com/profile/12151188677605687932noreply@blogger.comBlogger23125tag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-12722401696904456152022-06-21T22:25:15.762+02:002022-06-21T22:25:15.762+02:00Kicsit ugyan későn írom a válaszomat, de nem lesz ...Kicsit ugyan későn írom a válaszomat, de nem lesz belőle baj. A forrás során a gőz az, ami nem egészséges, de mivel ez zárt térben forrt, így nem lesz gond belőle. Legközelebb, ha befőzöl, akkor ne borként használj, hanem nátrium benzoátot. Az pont a borkén ellenkezője, hidegen eltett dolgokban nem ér semmit, főzni kell.Medve Zsolthttps://www.blogger.com/profile/12151188677605687932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-24984616998037981992021-10-14T11:49:00.916+02:002021-10-14T11:49:00.916+02:00Kedves Zsolt!
Eddig, amikor raktam el savanyúságot...Kedves Zsolt!<br />Eddig, amikor raktam el savanyúságot, a már elkészített üvegekbe (mindegy, hogy hideg vagy előtte felforrt lével öntöttem fel) lezárás előtt tettem egy csöpp borkénport. De idén a szüleim vettek egy befőttfőző edényt, amibe bele kell tenni a megtöltött üvegeket lezárva, ezután megtölteni a bödönt vízzel, és beállítani a hőmérsékletet, időt. Kölcsön adták. A gondom az, hogy most mindent összekevertem, betettem az üvegbe, lezártam és betettem ebbe a főzőbe 100 fokra 15 percre, de utólag olvasom, hogy a borkénport nem szabad forró vízbe rakni, te is írod, hogy nem szabad forralni. Nos, ez forrt. Esetleg bajunk lehet belőle, ha elfogyasztjuk? Köszönöm válaszod! Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-45555872438170446922021-09-18T10:13:18.772+02:002021-09-18T10:13:18.772+02:00Szervusz! Természetesen lehet hozzáadni bármit, am...Szervusz! Természetesen lehet hozzáadni bármit, amit szerettek. :)Medve Zsolthttps://www.blogger.com/profile/12151188677605687932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-18853728873285699722021-08-30T13:03:55.338+02:002021-08-30T13:03:55.338+02:00Hello. Esetleg zöld paradicsomot és erős paprikát ...Hello. Esetleg zöld paradicsomot és erős paprikát lehet hozzá tenni.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14497711667942330384noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-40200902304042531202020-10-01T19:40:54.960+02:002020-10-01T19:40:54.960+02:00Kevés a borkén. Azt mindig pontosan kell adagolni,...Kevés a borkén. Azt mindig pontosan kell adagolni, ahogy a csomagoláson van írva. Esetleg lehet egy picit többet adni hozzá, de kevesebbet semmiképp.Medve Zsolthttps://www.blogger.com/profile/12151188677605687932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-47986991334039278922020-10-01T19:39:12.906+02:002020-10-01T19:39:12.906+02:00A nátriumbenzoát és a borkén két különböző dolog. ...A nátriumbenzoát és a borkén két különböző dolog. A borként csak és kizárólag hideg levekhez szabad hozzáadni, azért használjuk a hidegen eltett dolgokhoz. A nátriumbenzoát meg csak akkor fejti ki jól és tartósan a hatását, ha forró léhez adjuk, ezért azt sosem használjuk a hidegen eltett dolgokhoz. :)Medve Zsolthttps://www.blogger.com/profile/12151188677605687932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-58046503468438244632020-08-06T11:56:21.714+02:002020-08-06T11:56:21.714+02:00Kedves Bloggerek, Olvasók!
Mi lehet a probléma és...Kedves Bloggerek, Olvasók!<br /><br />Mi lehet a probléma és annak megoldása?<br /><br />A leìrtak szerint jártam el és sajnos az uborka leve elkezdett enyhén pezsegni, az uborka pedig ürevessé vált. Lecseréltem a levet, minden egyes uborkát (+ a tárolóedénnyel egyetemben) átmostam, kapott egy új levet új fűszerekkel, 2 napig minden rendben ment, sajnos újra azt tapasztalom, hogy a pezsgő folyamat újra beindult, pedig másodjára már az uborkákat a lé alá nyomattam, hogy az uborka ne érintkezzen a levegővel, hogy a tejsavas erjedés elejét vegyem. Az uborka vegyszert nem látott a kertünkben. <br /><br />Mi lehet a probléma? Örültem ennek a receptnek, hogy nem tartalmaz tartósítószert. Válaszodat előre is köszönöm.Évahttps://www.blogger.com/profile/14921929833612381420noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-6382406914503459642020-07-18T16:09:12.772+02:002020-07-18T16:09:12.772+02:00Üdv! Na benzoátot lehet még hozzá adni, vagy a bor...Üdv! Na benzoátot lehet még hozzá adni, vagy a borkéntől tuti nem fog beindulni?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/09693514239375504460noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-52975357830879258792019-07-30T08:52:50.648+02:002019-07-30T08:52:50.648+02:00Hány fokon kell tárolni a hordis savanyutHány fokon kell tárolni a hordis savanyutAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/04584122753336946615noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-55277372413514633842017-08-10T20:40:44.093+02:002017-08-10T20:40:44.093+02:00Szia!
A levet illik lecserélni, mert az új uborká...Szia!<br /><br />A levet illik lecserélni, mert az új uborkából megint jön ki víz, és megváltozik a lé töménysége, ráadásul a benne lévő fűszerek is már teljesen ki vannak ázva, és borként is újra kellene hozzá adni - tehát egyszerűbb egy új felöntőlét készíteni hozzá. :)Medvéné Adamóczki Dórahttps://www.blogger.com/profile/04166416061580809014noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-57724502166426738022017-08-01T18:14:00.156+02:002017-08-01T18:14:00.156+02:00Szia!
Tavaly tettünk el vödrös savanyúságot és m...Szia! <br /><br />Tavaly tettünk el vödrös savanyúságot és meg maradt de semmi baja.<br />A kérdésem az lenne hogy ebben az esetben le kell-e cserélnünk a levet? <br />Válaszod előre is köszönöm<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11918866191619357886noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-41659958792995447902016-10-27T03:44:46.681+02:002016-10-27T03:44:46.681+02:00Szervusz! Sajnálom, hogy így jártál. :( Ha ízében ...Szervusz! Sajnálom, hogy így jártál. :( Ha ízében még nem állt nagyon rossz változás, akkor borkén hozzáadásával megmenthető még. A borként a csomagolásán feltüntetettek szerint kell adagolni.Medve Zsolthttps://www.blogger.com/profile/12151188677605687932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-47994215348118822872016-10-25T19:18:15.612+02:002016-10-25T19:18:15.612+02:00Kedves Zsolt! A bedobálós vegyes savanyúságom kez...Kedves Zsolt! A bedobálós vegyes savanyúságom kezd pimpósodni......Mit tegyek?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00746063270741433137noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-71531414119388871482016-07-12T20:23:12.711+02:002016-07-12T20:23:12.711+02:00Mi egyben tettük el, de igen, ha elkészíted ezt a ...Mi egyben tettük el, de igen, ha elkészíted ezt a levet, akkor ahogy tudod beszerezni az uborkákat (vagy akár más zöldségeket is), úgy dobálhatod bele. Csak mindig minden legyen alaposan megmosva, mielőtt beledobod. :-)Medve Zsolthttps://www.blogger.com/profile/12151188677605687932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-85941370399243196672016-07-11T23:04:00.842+02:002016-07-11T23:04:00.842+02:00Ez beledobalos recept? Ez beledobalos recept? Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16542863972417617667noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-76633262602509952862015-08-31T00:31:36.589+02:002015-08-31T00:31:36.589+02:00Szervusz! Nem tudom, hogy mit csinálsz rosszul. De...Szervusz! Nem tudom, hogy mit csinálsz rosszul. De ha az összefonnyad alatt arra gondolsz, hogy megpuhul az uborka, akkor lehet az oka az, hogy melegben van tartva.Medve Zsolthttps://www.blogger.com/profile/12151188677605687932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-18118977755650597802015-08-25T09:52:15.728+02:002015-08-25T09:52:15.728+02:00Sziasztok! Nekem mindig összefonnyad az uborka a l...Sziasztok! Nekem mindig összefonnyad az uborka a lében. Mit csinálok rosszul?Kabyhttps://www.blogger.com/profile/08422397868361855530noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-10406149321075670652015-07-10T04:57:06.211+02:002015-07-10T04:57:06.211+02:00Kedves Márti!
Ha a cserépedény hasonló célra kész...Kedves Márti!<br /><br />Ha a cserépedény hasonló célra készült (pl: káposztasavanyító edény), akkor úgy gondolom, minden gond nélkül elkészíthető abban is. Fontos, hogy belül mázas cserép legyen, és használatra tervezett edény legyen, ne dísztárgy. :-)Medve Zsolthttps://www.blogger.com/profile/12151188677605687932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-47674331809525080352015-07-09T20:25:22.396+02:002015-07-09T20:25:22.396+02:00Kedves Zsolt!
Szerinted elkészíthető ez a finomság...Kedves Zsolt!<br />Szerinted elkészíthető ez a finomság cseréphordóban is? <br />Köszönöm a válaszod. <br />MártiAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/13998237025168694455noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-53429227018618838562015-07-09T15:12:57.447+02:002015-07-09T15:12:57.447+02:00Szervusz! Általában a kamrában... :-)Szervusz! Általában a kamrában... :-)Medve Zsolthttps://www.blogger.com/profile/12151188677605687932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-64168083709964805122015-07-09T15:12:28.889+02:002015-07-09T15:12:28.889+02:00Kedves Klara! Persze, elkészíthető úgy is. Ekkor a...Kedves Klara! Persze, elkészíthető úgy is. Ekkor azonban érdemes egy kis borként is adni a léhez, hogy biztosan elálljon.Medve Zsolthttps://www.blogger.com/profile/12151188677605687932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-19328951908102623292015-07-09T06:24:20.573+02:002015-07-09T06:24:20.573+02:00Kedves Zsolt! Elkészíthető vajon ez bedobálósan i...Kedves Zsolt! Elkészíthető vajon ez bedobálósan is? Csak mert van a kertben pár tő uborkám, aminek a termését eltenném, de annyi meg nem fogy, hogy érdemes lenne venni.<br />Üdvözlettel KláraSolymosi Klárahttps://www.blogger.com/profile/05388298471032366636noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-51842166575829166932015-07-08T17:40:59.900+02:002015-07-08T17:40:59.900+02:00Hol tudod tárolni ezt a sok finomságot? :)Hol tudod tárolni ezt a sok finomságot? :)JU-CHIhttps://www.blogger.com/profile/17453803333417770360noreply@blogger.com