tag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post4497867352187216984..comments2024-03-23T19:55:12.054+01:00Comments on Ezt fald fel!: Vérszilvabefőtt – nemesített cseresznyeszilva befőzveMedve Zsolthttp://www.blogger.com/profile/12151188677605687932noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-59563215067945640262022-07-15T13:37:16.877+02:002022-07-15T13:37:16.877+02:00Minden csonthéjas magja tartalmaz ciánt, legtöbbet...Minden csonthéjas magja tartalmaz ciánt, legtöbbet a mandula. Ezek mennyisége elenyésző, sok-sok kilót meg kellene enni a maghéj beléből, hogy ciánmérgezést kapjon bárki is. Megfőzve - tehát hőkezelve -, pedig elillan az a kevés is, ami esetleg benne van.<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-85657905100307896592021-07-10T14:52:06.485+02:002021-07-10T14:52:06.485+02:00Ez való igaz. De azt ne felejtsük el, hogy ez a mé...Ez való igaz. De azt ne felejtsük el, hogy ez a méreg nem a csonthéjon belüli puha magban van, ahonnan nem jön ki egykönnyen. Talán ennek köszönhető, hogy gyerekkorunkban, mikor a nagyi maggal eltett befőttjeit ettük csak úgy nasinak nyakló nélkül, mégsem kaptunk cián mérgezést. Mert ugye akkor ezt még senki nem is tudta. De természetesen aki ettől tart, az elteheti kimazozva is. :)Medve Zsolthttps://www.blogger.com/profile/12151188677605687932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-85239453731310298142021-07-08T16:56:17.845+02:002021-07-08T16:56:17.845+02:00Én is évek óta befőttnek főzöm.Most szóltak, hogy ...Én is évek óta befőttnek főzöm.Most szóltak, hogy a mag cián tartalma miatt mérgező, a maggal együtt rakom el. Tud erről valamit? Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/18083195549266109056noreply@blogger.com