tag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post7178004420525703526..comments2024-03-23T19:55:12.054+01:00Comments on Ezt fald fel!: Naspolya-méz házi bor – naspolyabor mézzelMedve Zsolthttp://www.blogger.com/profile/12151188677605687932noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-81146184873918222382016-01-05T17:00:19.520+01:002016-01-05T17:00:19.520+01:00Szervusz! Először is elnézést a kései válaszért. A...Szervusz! Először is elnézést a kései válaszért. Az ünnepek...<br />Szóval. Az normális, hogy két hét után csillapodik a forrás, és pezsgésre vált. Véget ért a zajos erjedés, és most szépen csendben forr a borod. Nincs semmi baj, figyelni kell folyamatosan, és ha a pezsgés is leáll, akkor lesz kész nagyjából. ;-)<br /><br />Egyébként a 12-15 °C körüli hőmérséklet csak az alsó erjesztésű borélesztőknél megfelelő. Olyat használtál?Medve Zsolthttps://www.blogger.com/profile/12151188677605687932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-88533115529711720192015-12-21T10:51:21.977+01:002015-12-21T10:51:21.977+01:00Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni: a bort ...Sziasztok!<br />Kis segítséget szeretnék kérni: a bort a receptnek megfelelően készítettem el. kb 3 nap aktív forrás után leállt. Most 2 hetes. Pezseg de nem valami aktív. Alkoholtartalom nulla. Már belekevertem a 19dkg cukrot is, de semmi. Eddig 12-15 °C körül volt. Mi lehet a gond? aprilis1https://www.blogger.com/profile/15729557747607082241noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-46767799141631013402015-02-20T12:14:45.865+01:002015-02-20T12:14:45.865+01:00Kicsit ugyan késve, de megírom a választ. De lehet...Kicsit ugyan késve, de megírom a választ. De lehet eddigre már magad is rájöttél. Alapjában véve nem a héjától lett zöld, hanem a kivitől. A hája szőrös és az bántani fogja a torkodat, ha nem sikerül rendesen leszűrni. De egyébiránt nincs vele semmi baj. És bocsi a kései válaszért... :-)Medve Zsolthttps://www.blogger.com/profile/12151188677605687932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-17991218665374300432014-11-24T22:28:19.049+01:002014-11-24T22:28:19.049+01:00Üdv! Fügebort szeretnék készíteni. El is kezdtem h...Üdv! Fügebort szeretnék készíteni. El is kezdtem hasonlóan, mint ennél a receptnél, viszont a héját nem távolítottam el. Elég furcsa zöldes színe lett, ezért gondoltam megkérdezem, hogy nagy baj-e, hogy a héját is "beledaráltam" a mustba.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-17654468582946443242013-12-27T08:07:18.056+01:002013-12-27T08:07:18.056+01:00Szervusz! Köszönjük szépen... :-)Szervusz! Köszönjük szépen... :-)Medve Zsolthttps://www.blogger.com/profile/12151188677605687932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-25115893549151132812013-12-22T18:59:55.402+01:002013-12-22T18:59:55.402+01:00Gratulálok nektek!!! Ügyesek vagytok jó 5let és sz...Gratulálok nektek!!! Ügyesek vagytok jó 5let és szép a cikk.<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01239406090803941491noreply@blogger.com