tag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post9178171893129971168..comments2024-03-23T19:55:12.054+01:00Comments on Ezt fald fel!: Házi fokhagymakrém tartósítószer nélkül – fokhagymakrém házilag...Medve Zsolthttp://www.blogger.com/profile/12151188677605687932noreply@blogger.comBlogger47125tag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-60526446885628667712022-01-22T11:33:35.994+01:002022-01-22T11:33:35.994+01:00Valójában csökkentheted a sót, de meg fog romlani....Valójában csökkentheted a sót, de meg fog romlani.gasztrolaborhttps://www.blogger.com/profile/11191346764024287418noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-3153932441756745872021-07-15T15:16:28.371+02:002021-07-15T15:16:28.371+02:00Sziasztok!
Felbontás után gondolom hűtőben tárolha...Sziasztok!<br />Felbontás után gondolom hűtőben tárolható? De meddig áll el így?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12624810255544210174noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-74515008232220034312021-06-01T11:54:29.535+02:002021-06-01T11:54:29.535+02:00Nagyon jó recept! Köszi! :)Nagyon jó recept! Köszi! :)Karfiol imádóhttps://egeszseg-figyelo.com/2021/05/19/a-karfiolrizs-nagyszeru-hatasai/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-91533497749898602892021-02-20T20:09:54.475+01:002021-02-20T20:09:54.475+01:00Szia! Majd meséld el, hogy sikerült. :)Szia! Majd meséld el, hogy sikerült. :)Medve Zsolthttps://www.blogger.com/profile/12151188677605687932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-46414563980379552642021-02-18T17:57:57.905+01:002021-02-18T17:57:57.905+01:00Nagyon szépen köszönöm a leírt magyarázatot a fokh...Nagyon szépen köszönöm a leírt magyarázatot a fokhagyma elszinezödéséröl, ugyanis elöször tettem el szóban, mert több termett a szokásosnál és így próbáltam megmenteni. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15568114626695240946noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-67792695287481309122021-01-09T18:15:57.541+01:002021-01-09T18:15:57.541+01:00Sziasztok én soha nem csináltam most akarom meg cs...Sziasztok én soha nem csináltam most akarom meg csinálni . Ki próbálom ahogy Zsolt irja.. KÖSZÖNÖM SZÉPENAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/01519277339033073624noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-66707624160935713492020-10-01T19:45:26.377+02:002020-10-01T19:45:26.377+02:00Nekem ez jobban tetszik, mint az olajos változat. ...Nekem ez jobban tetszik, mint az olajos változat. :)Medve Zsolthttps://www.blogger.com/profile/12151188677605687932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-41246550647529734262020-10-01T19:45:00.227+02:002020-10-01T19:45:00.227+02:00Kevesebb sóval nem áll el rendesen. Van akinek sik...Kevesebb sóval nem áll el rendesen. Van akinek sikerült, van akinek nem. De ez a mennyiség, amivel biztonságosan eláll. És mivel ez ételízesítő, ami magában foglalja, hogy ételekhez adjuk, lehet kompenzálni azzal, hogy csökkentjük a direktbe hozzáadott só mennyiségét. :)Medve Zsolthttps://www.blogger.com/profile/12151188677605687932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-48763919221765399452020-10-01T18:49:25.306+02:002020-10-01T18:49:25.306+02:00Mindkettő tökéletesen megfelel. :)Mindkettő tökéletesen megfelel. :)Medve Zsolthttps://www.blogger.com/profile/12151188677605687932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-35787334067475252942020-09-19T12:30:01.733+02:002020-09-19T12:30:01.733+02:00Ezt ki probàlom eddig a fokhagyma gerezdejet olajb...Ezt ki probàlom eddig a fokhagyma gerezdejet olajban szoktam el tenni ugy is el àl sokàig és ha nenmakarod hogy tocsogjon az olajtol le tudod törölniAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/15861245892137077805noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-53404708807024993212020-07-31T17:42:54.955+02:002020-07-31T17:42:54.955+02:00Nem sok a só, évek óta így készítem. Igaz, kamrám ...Nem sok a só, évek óta így készítem. Igaz, kamrám nincs, de a hűtőben is eláll. A napokban fogyott el a tavalyi, és épp most teszem el az új adagot 2 kg fokhagymából. Sőt, én még le is zárom az üveget sóval, és csak akkor kezd kicsit színesedni, amikor kinyitom az üveget. Évahttps://www.blogger.com/profile/01126600349137545704noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-7804498050892888962020-06-15T11:25:37.696+02:002020-06-15T11:25:37.696+02:00Rengetegnek tartom a sót! Nem próbálta valaki fele...Rengetegnek tartom a sót! Nem próbálta valaki fele mennyiséggel?Fercsibercsihttps://www.blogger.com/profile/02124020803155070677noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-34016654256626231992020-04-13T10:27:49.064+02:002020-04-13T10:27:49.064+02:00Tök mindegy! Léneg hogy érett legyen!Tök mindegy! Léneg hogy érett legyen!K.Lászlóhttps://www.blogger.com/profile/13111196825276770310noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-59278240840386325962019-06-02T10:51:26.292+02:002019-06-02T10:51:26.292+02:00Én azt szeretném kérdezni,hogy milyen fokhagymából...Én azt szeretném kérdezni,hogy milyen fokhagymából kell ezt megcsinálni. A tavasziból,vagy az őszi beérettből. :) Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13897499594983668757noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-64645200153531713312018-03-04T10:36:51.015+01:002018-03-04T10:36:51.015+01:00Kedves Valéria! A befőttes üveg tetők újrahasználh...Kedves Valéria! A befőttes üveg tetők újrahasználhatóságáról többször is vitáztam már. Én azt a nézetet vallom, hogy több ok miatt is ne használjuk újra őket. A belső felülete gumírozott, és a gumik a műanyagokhoz hasonlóan átveszik az íz és szaganyagokat, és nehezen engedik ki. Egy fokhagymakrémhez használt tető például a sokadik mosogatás után is fokhagymaszagú lesz. Ezt rátenni később mondjuk egy barackbefőttre szerintem végzetes dolog. Azt meg értelmetlennek látom, hogy minden befőzéskor szaglásszuk a kupakokat, hogy melyiket mire lehet rátenni. :-) Másik ok, hogy a sós, ecetes tartalmak szépen lassan kikezdik a tető belső felét, és ahhoz, hogy egy fáradtságos munkával eltett befőtt/savanyúság/akármi elromoljon, elegendő lehet egyetlen szabad szemmel még nem látható sérülés a kupak belső, gumírozott felületén. Ezért én mindenképpen hazárdjátéknak, egyfajta befőzési orosz rulettnek tartom a befőttes üveg tetők újrafelhasználását. :-)Medve Zsolthttps://www.blogger.com/profile/12151188677605687932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-55005317242119912742018-01-15T21:08:26.545+01:002018-01-15T21:08:26.545+01:00Valóban nincs szükség a kupak alá celofánra sem m...Valóban nincs szükség a kupak alá celofánra sem másra. Szerintem éppen a vákumot nem tudjuk jól létrehozni vele. Az sem igaz, hogy nem lehet újra felhasználni. Ha nem feszítjük meg, és nem sérült, 2-3 alkalommal fel lehet használni. Én ezt teszem már hosszú évek óta. Igaz a feszített, sérült kupakokat nem használom fel. Így teszem el az uborkát, gyümölcsöket gőzölve, tartósítás nélkül. Sem az ecetes lé, sem a gyümölcssavas felöntőlé nem teszi tönkre a kupakot. Legtöbbször azért kell cserélni, mert a vákumhoz szükséges belső anyag elfárad, lelaposodik a kupak belső részén.Valihttps://www.blogger.com/profile/08271947507820842157noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-8729427160411670832016-12-08T08:06:25.421+01:002016-12-08T08:06:25.421+01:00Köszönöm a receptet, hamarosan kipróbálom. (Pedig ...Köszönöm a receptet, hamarosan kipróbálom. (Pedig parasztházunk van, jó hűvös kamrával, ahol valóban fonatokban tároljuk a fokhagymát, de ennek nem tudok ellenállni!) A sóról pedig annyit, hogy szerintem teljes értékű, valódi sót kell fogyasztani (mi parajdit használunk), adalékanyagok nélkül, és akkor semmilyen káros hatása nincs.<br /><br />Érdekesség, hogy van egy kislányom, aki semmilyen tejterméket nem iszik meg, és egyszer megállapították róla, hogy enyhe tejfehérje-érzékenysége van. Erősen ekcémás, száraz a bőre, és egy felnőttet is meghazudtoló mennyiségű vizet fogyaszt naponta. A sót nagyon szereti, és mivel az első két esetben is kiderült, hogy ösztönösen azt kerüli ill. fogyasztja, amit a szervezete igényel, hajlamos vagyok hinni benne, hogy a sóra is szüksége lehet... (Csomósodásgátlót, káliumot, stb. tartalmazó sót természetesen nem tennék elé.)Andreahttps://www.blogger.com/profile/18188524426557261282noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-40054170780368167672016-12-07T12:27:12.765+01:002016-12-07T12:27:12.765+01:00Megcsináltam és nagyon megszerettem!!! Nagyon várt...Megcsináltam és nagyon megszerettem!!! Nagyon vártuk, hogy egy adag legalább zöldüljön már be... vicces lett és ugyanolyan finom. Köszönöm a receptet, inspirációt!horimarikahttps://www.blogger.com/profile/02965930991464011413noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-28189793876587506082016-10-28T16:00:18.477+02:002016-10-28T16:00:18.477+02:00Köszi.
Igen azt mondják Lassan ölő méreg.
De hát n...Köszi.<br />Igen azt mondják Lassan ölő méreg.<br />De hát nekem nem sürgős!<br /><br />A nátrium nitin amit előszeretettel használnak.<br />Az se kutya. Na meg az a 200 E betű.<br />Tartani fogom a só arányt oszt jövőre beszámolok az eredményről.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14140142465936113849noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-9961241955388393752016-10-28T12:42:10.863+02:002016-10-28T12:42:10.863+02:00Nálunk a spájzban 29 fok volt nyáron, mégsem ment ...Nálunk a spájzban 29 fok volt nyáron, mégsem ment tönkre. Olaj nem kell bele, csak trutyis és ragacsos lesz tőle minden. A tartósság záloga a megfelelő sótartalom. 1 kg darált fokhagymához 20 dkg só kell. Ezt az arányt tartani kell, ás akkor 40 fokban sem romlik meg. Nagyanyám padlásán a füstölt sonka ott lógott a 60 fokban nyáron is. Izzadt a hús, de nem romlott meg, mert eléggé sós volt ahhoz, hogy ne romoljon meg. Ez a lényeg itt is, még akkor is, ha manapság a sót tömeggyilkosnak is tartják. A fokhagymakrémet nem esszük úgysem merőkanállal, csak ízesítjük vele az ételt, amibe amúgy is kell só. Legfeljebb ennyivel kevesebb sót teszünk majd bele. :)Medve Zsolthttps://www.blogger.com/profile/12151188677605687932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-73675776857684971882016-10-28T10:59:10.289+02:002016-10-28T10:59:10.289+02:00Panel 5. emelet.Muszáj a hűtőbe tartsam. Lehet az ...Panel 5. emelet.Muszáj a hűtőbe tartsam. Lehet az olaj miatt mert tavaj még úgy csináltam. Na majd most meglátjuk.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14140142465936113849noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-84403250229794143472016-10-27T03:37:21.380+02:002016-10-27T03:37:21.380+02:00Kedves Zsolt! Nem tudom, milyen pirosas izét nyomh...Kedves Zsolt! Nem tudom, milyen pirosas izét nyomhatott ki a fokhagymakrém, de az biztos, hogy a hűtőben már nem kellene az üvegből kijönnie. Én teljesen tele tettem az üvegeket, de nem jött ki semmi, pedig pár üveggel áll még a spájz polcán. Ugyanis mi nem tettük hűtőbe. :)Medve Zsolthttps://www.blogger.com/profile/12151188677605687932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-24446481302590387842016-10-24T11:13:50.892+02:002016-10-24T11:13:50.892+02:00Üdv!
Megkérdezném meddig töltsem a befőttes üvege...Üdv! <br />Megkérdezném meddig töltsem a befőttes üveget?<br />Tavaly úgy jártam, hogy a kupak mellett kinyomott valami pirosas ragadós valamit. <br />Meg nem romlott de most szeretném elkerülni a hűtő takarítását.<br />Penelba nincs ennél jobb módszer. <br />köszönöm.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14140142465936113849noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-15264335822856776152016-08-17T11:22:22.704+02:002016-08-17T11:22:22.704+02:00Kedves Mária! Az idei adag nem zöldült be, pedig n...Kedves Mária! Az idei adag nem zöldült be, pedig nem fagyasztottuk. Valóban el lehet tenni fagyasztóba is a fokhagymát, de akkor már (rezsiköltséget is számolva) az egy nagyon drága fokhagyma. Ráadásul a fokhagymakrém lényege, hogy mindig kéznél van, nem kell kiolvasztani, bármikor odanyúlok, és csak annyit veszek ki belőle, amennyit akarok! De azért köszönjük szépen a tippet. :-)Medve Zsolthttps://www.blogger.com/profile/12151188677605687932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-556755882440193543.post-68448250888190434522016-08-16T18:13:53.547+02:002016-08-16T18:13:53.547+02:00Akit nagyon zavar a fokhagyma bezöldülése, gerezde...Akit nagyon zavar a fokhagyma bezöldülése, gerezdekre szedve, megtisztítva, de nem kipréselve fagyasztóba is teheti.<br />Máriahttps://www.blogger.com/profile/16091934618348192146noreply@blogger.com