2014. október 4., szombat

Bolognai spagetti – fehérbor nélkül

Az utóbbi időben többször is úgy jártunk, hogy vettünk sertés-marha darált húst, hogy hazaérve hamburgerpogácsákat készítsünk belőle, de aztán valahogyan mindig el kellett halasztani, mert más dolgunk akadt. Most meg ott várnak a fagyasztóban, hogy kiszedjem őket, és készítsek belőlük valami finomat.


Mivel meghívtuk az öcsémet vacsorára, és a fiúk (öcsém, férjem, fiam) szeretik a bolognai spagettit, ezért nem is kutakodtam más ötlet után. Ez a finom olasz étel is a gyors ételek táborát gyarapítja, ezért ha nincs sok időnk a főzőcskézésre, akkor is ajánlom (az egy éves picur miatt a fehérbort lecseréltem vízre - biztos ami biztos alapon.).

Hozzávalók a bolognai spagettihez:
- 50 dkg sertés-marha darált hús
- 50 dkg paradicsom, vagy fél liter paradicsompüré
- 50 dkg spagetti tészta
- 1 nagy fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 darab sárgarépa
- 3/4 zellergumó
- 1 dl száraz fehérbor, vagy víz
- só
- bors
- bazsalikom
- oregánó
- petrezselyemzöld
- kevés olíva olaj
- reszelt sajt

Bolognai spagetti elkészítése:
A kicsi kockákra vágott hagymát, a széttört fokhagymát, a lereszelt sárgarépát, és a lereszelt zellergumót kevés olajon megpároljuk. Aztán hozzáadjuk a darált húst, és azzal is tovább pirítjuk kicsit, míg a hús elveszíti élénk színét. Felöntjük a borral. Ezután jöhet a paradicsom. Ha friss paradicsommal dolgozunk, akkor vágjuk be kereszt alakban, és rakjuk forró vízbe egy percre, majd vegyük ki, és húzzuk le a héját, aztán vágjuk kisebb kockákra. Ízlés szerint fűszerezzük, és fedő alatt kb. 20 perc alatt puhára pároljuk.
Forró sós vízben főzzük ki a spagettit, szűrjük, majd öblítsük le, és már tálalhatjuk is a bolognai spagettit. A tetejére szórjunk egy kis reszelt sajtot. Jó étvágyat!

A recept forrása: kezdok-konyhaja.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Google+ Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...