
Növények leírásai:
- Árpával érő körte, vagy rozzsal érő körte
- Csipkebogyó (hecsedli) - a varázslatos gyógynövény
- Erdei fenyő és társai, a csodálatos gyógynövény...
- Árpával érő körte, vagy rozzsal érő körte
- Csipkebogyó (hecsedli) - a varázslatos gyógynövény
- Erdei fenyő és társai, a csodálatos gyógynövény...
- Fekete berkenye (arónia), az állítólagos szupergyümölcs...
- Fekete bodza - a misztikus gyógynövény
- Galagonya, a szíverősítő csodabogyó
- Gledícsia, lepényfa - az ehető, vadon termő hüvelyes
- Húsos som - egy majdnem elfeledett vadgyümölcs
- Kókuszdió - a kókuszpálma magja
- Medvehagyma - a természetes csodaszer
- Naspolya - az elfeledett finomság
- Nyírfanedv - A nyírfa folyékony kincse a nyírvíz
- Parasztbarack - nem túl édes, nem túl nagy, de finom
- Sajmeggy, törökmeggy
- Sárgabarack, avagy az egészséges kajszibarack
- Simontornyai véralma, a piros húsú díszalma hibrid
- Vadcseresznye, madárcseresznye
- Viricseltünk, azaz nyírfanedvet (nyírvizet) gyűjtöttünk
Eljárások leírásai:
- A citrusfélék héjáról - a reszelt citromhéj és társai
- Befőzés, tartósítás biztonságosan
- Befőzés tartósítószer nélkül
- Fermentáció - alkoholos, tejsavas, ecetsavas erjedés...
- Szárítással tartósítás - zöldségfélék szárítása
- Tények és tévhitek a szörpkészítéssel kapcsolatban...
Eszközök leírásai:
- Borászati kotyogó
Vegyszerek leírásai:
- Aszkorbinsav (E 300) - C-vitamin
- Borkén (E 224)
- Borkősav (E 334)
- Citromsav (E 330)
- Kálcium-ferrocianid (E 538)
- Kalcium-klorid (E 509)
- Kálium-ferrocianid (E 536)
- Nátrium benzoát (E 211)
- Nátrium-ferrocianid (E 535)
- Szalalkáli (E 503)
- Szódabikarbóna (E 500)
Egyéb hasznosságok:
- Fekete bodza - a misztikus gyógynövény
- Galagonya, a szíverősítő csodabogyó
- Gledícsia, lepényfa - az ehető, vadon termő hüvelyes
- Húsos som - egy majdnem elfeledett vadgyümölcs
- Kókuszdió - a kókuszpálma magja
- Medvehagyma - a természetes csodaszer
- Naspolya - az elfeledett finomság
- Nyírfanedv - A nyírfa folyékony kincse a nyírvíz
- Parasztbarack - nem túl édes, nem túl nagy, de finom
- Sajmeggy, törökmeggy
- Sárgabarack, avagy az egészséges kajszibarack
- Simontornyai véralma, a piros húsú díszalma hibrid
- Vadcseresznye, madárcseresznye
- Viricseltünk, azaz nyírfanedvet (nyírvizet) gyűjtöttünk
Eljárások leírásai:
- A citrusfélék héjáról - a reszelt citromhéj és társai
- Befőzés, tartósítás biztonságosan
- Befőzés tartósítószer nélkül
- Fermentáció - alkoholos, tejsavas, ecetsavas erjedés...
- Szárítással tartósítás - zöldségfélék szárítása
- Tények és tévhitek a szörpkészítéssel kapcsolatban...
Eszközök leírásai:
- Borászati kotyogó
Vegyszerek leírásai:
- Aszkorbinsav (E 300) - C-vitamin
- Borkén (E 224)
- Borkősav (E 334)
- Citromsav (E 330)
- Kálcium-ferrocianid (E 538)
- Kalcium-klorid (E 509)
- Kálium-ferrocianid (E 536)
- Nátrium benzoát (E 211)
- Nátrium-ferrocianid (E 535)
- Szalalkáli (E 503)
- Szódabikarbóna (E 500)
- Szezonális zöldség-gyümölcs naptár
Cikkek, véleménynyilvánítások:
- Almamentés: vásároljunk minél több magyar almát
- 599-es vonalkód - nem minden magyar, ami annak látszik
- Erdőtörvény: az erdei „betakarítás” szabályai...
- „Igénytelenül és olcsón eszik a magyar” - tényleg?
- Magyar gasztronómia a honfoglalástól napjainkig
- Miért van csomósodást gátló adalékanyag a sóban?
- Romlott élelmiszert kaptál? Hívd a NÉbIH zöld számát!
Szedd magad akciók:
- Szedd magad cseresznye akciók - 2016
- Szedd magad eper akciók - 2016
- Szedd magad levendula 2016. június 20 – június 26.
- Szedd magad sárgabarack akciók - 2016
- Szedd magad szilva akciók - 2015
- Szedd magad cseresznye akciók - 2015
- Szedd magad eper akciók - 2015
- Szedd magad levendula 2015. június 13 – július 5.
- Szedd magad sárgabarack akciók - 2015
- Szedd magad alma akciók - 2014
- Szedd magad eper akciók - 2014
- Szedd magad meggy akciók - 2014
- Szedd magad sárgabarack akciók - 2014
Cikkek, véleménynyilvánítások:
- Almamentés: vásároljunk minél több magyar almát
- 599-es vonalkód - nem minden magyar, ami annak látszik
- Erdőtörvény: az erdei „betakarítás” szabályai...
- „Igénytelenül és olcsón eszik a magyar” - tényleg?
- Magyar gasztronómia a honfoglalástól napjainkig
- Miért van csomósodást gátló adalékanyag a sóban?
- Romlott élelmiszert kaptál? Hívd a NÉbIH zöld számát!
Szedd magad akciók:
- Szedd magad cseresznye akciók - 2016
- Szedd magad eper akciók - 2016
- Szedd magad levendula 2016. június 20 – június 26.
- Szedd magad sárgabarack akciók - 2016
- Szedd magad szilva akciók - 2015
- Szedd magad cseresznye akciók - 2015
- Szedd magad eper akciók - 2015
- Szedd magad levendula 2015. június 13 – július 5.
- Szedd magad sárgabarack akciók - 2015
- Szedd magad alma akciók - 2014
- Szedd magad eper akciók - 2014
- Szedd magad meggy akciók - 2014
- Szedd magad sárgabarack akciók - 2014