Parasztbarack - nem túl édes, nem túl nagy, de finom

Származása: magyar eredetű, Kecskeméten, az Alsószéktó egyik kertjében kialakult természetes hibrid. Érési ideje: augusztus második fele Termőképessége: rendszeresen és igen bőven terem. Korán termőre fordul. Termékenyülése: igen jól termékenyül Gyümölcse: középnagy, szinte szabályos gömb alakú. Színe fehéressárga, a naposoldalán pirossal mosott. Húsa zöldes fehér, rostos, de bőlevű, a magja körül élénk piros, teljesen magvaváló. Íze kellemesen édes-savas, jellegzetes zamattal. Hajtásrendszere: Koronája közepes növésű. Ellenálló-képessége: a levéltetvekkel szemben ellenálló, de a levélfodrosodás és a monília iránt közepesen érzékeny. A fagynak jól ellenáll. Termőhely igénye: a talaj iránt nem igényes. Gazdasági értéke: igen értékes házikerti fajta. Forrás:  barnaesfiai.hu Receptek nálunk ezzel a gyümölccsel
  • Származása: magyar eredetű, Kecskeméten, az Alsószéktó egyik kertjében kialakult természetes hibrid.
  • Érési ideje: augusztus második fele
  • Termőképessége: rendszeresen és igen bőven terem. Korán termőre fordul.
  • Termékenyülése: igen jól termékenyül
  • Gyümölcse: középnagy, szinte szabályos gömb alakú. Színe fehéressárga, a naposoldalán pirossal mosott. Húsa zöldes fehér, rostos, de bőlevű, a magja körül élénk piros, teljesen magvaváló. Íze kellemesen édes-savas, jellegzetes zamattal.
  • Hajtásrendszere: Koronája közepes növésű.
  • Ellenálló-képessége: a levéltetvekkel szemben ellenálló, de a levélfodrosodás és a monília iránt közepesen érzékeny. A fagynak jól ellenáll.
  • Termőhely igénye: a talaj iránt nem igényes.
  • Gazdasági értéke: igen értékes házikerti fajta.
Forrás: barnaesfiai.hu


Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊

A szerzői jogokról

Az oldalon található tartalmak részleteikben szabadon felhasználhatóak és terjeszthetőek a forrás hiteles és kattintható link formájú megjelölésével. Egyéb esetekben a tartalom felhasználása tilos. A blogban elhelyezett fényképek az általunk ténylegesen elkészített ételekről, vagy azok fázisairól készültek. A képeket szerzői jog védi, azok máshol történő felhasználását a szerző megtiltja. A blogban közzétett receptek és/vagy fotók kereskedelmi célú felhasználásához a szerző nem járul hozzá, azokat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény által meghatározott módon kell kezelni. Copyright © 2013-2023 www.eztfaldfel.hu