A feleségemmel mindketten otthonosan mozgunk a konyhában. Szeretünk sütni, főzni, befőzni - én leginkább főzni -, és új ízeket kipróbálni. Amikor csak lehet, ketten készítjük az ételeket, amelyeket jobbára én fotózok. Szeretünk kísérletezni az ízek kombinálásával, és persze a merészségek nem mindig váltják be a hozzájuk fűzött reményeket, de azért az esetek többségében elégedettek vagyunk. :-) Öröm számunkra, ha valaki elkészíti valamelyik receptünket, és azt a visszajelzést kapjuk, hogy nagyon ízlett neki. :-) Ezért minden kedves olvasónkat arra kérjük, ossza meg velünk véleményét a receptjeinkkel kapcsolatban. Ezt megtehetitek megjegyzés, vagy akár e-mail formájában is. :-) Olvashatsz nálunk házilag készített finomságokról, melyeket a legtöbben készen vesznek meg a boltban, mint például a sajt, a kefir, a joghurt, vagy éppen a sport szelet... Olvashatsz nálunk klasszikus magyar ételek elkészítéséről, mint például a lecsó, a lapcsánka, a Somlói galuska, vagy a csöröge fánk...
A feleségemmel mindketten otthonosan mozgunk a konyhában. Szeretünk sütni, főzni, befőzni - én leginkább főzni -, és új ízeket kipróbálni. Amikor csak lehet, ketten készítjük az ételeket, amelyeket jobbára én fotózok. Szeretünk kísérletezni az ízek kombinálásával, és persze a merészségek nem mindig váltják be a hozzájuk fűzött reményeket, de azért az esetek többségében elégedettek vagyunk. :-) Öröm számunkra, ha valaki elkészíti valamelyik receptünket, és azt a visszajelzést kapjuk, hogy nagyon ízlett neki. :-) Ezért minden kedves olvasónkat arra kérjük, ossza meg velünk véleményét a receptjeinkkel kapcsolatban. Ezt megtehetitek megjegyzés, vagy akár e-mail formájában is. :-)
- Olvashatsz nálunk házilag készített finomságokról, melyeket a legtöbben készen vesznek meg a boltban, mint például a sajt, a kefir, a joghurt, vagy éppen a sport szelet...
- Olvashatsz nálunk klasszikus magyar ételek elkészítéséről, mint például a lecsó, a lapcsánka, a Somlói galuska, vagy a csöröge fánk...
- Találhatsz nálunk tartósítószermentes befőzéshez recepteket lekvárokról, befőttekről, szörpökről, szirupokról...
- Találhatsz nálunk recepteket a savanyúságok - mint például a kovászos uborka, vagy a savanyú káposzta - télire való tartósítószermentes elrakásáról...
- Írunk házi készítésű gyümölcsboroktól, sörökről, likörökről és egyéb italokról...
- Megosztjuk veletek vadnövényekből, vadgyümölcsökből készített ételeink, italaink receptjeit...
- Olvashatsz nálunk a - jobbára a feleségem által - készített süteményekről, édességekről...
- Olykor-olykor találkozhatsz egy-egy gyógynövény, vagy nem túl ismert növény, gyümölcs leírásával...
- Találkozhatsz bejegyzéseinkben házi praktikákkal, konyhai eszközök, vegyszerek, eljárások leírásaival...
- És nem utolsó sorban olvashatsz nálunk házi bébiételek készítéséről...
Amennyire lehetséges, távol tartjuk magunkat a különböző műanyagoktól, vegyszerektől, mint például tartósítók, leveskockák, előre gyártott kész, vagy félkész vackok. Ennek ellenére az életben lehetnek olyan pillanatok, melyek felülírják ezeket a dolgokat, így időnként nálunk is találhatsz majd a gyorsaság, vagy épp az olcsóság jegyében olyan receptet is, amiben felbukkanhatnak ilyen anyagok. Ez esetben azonban mindig odaírjuk, hogy ez helyettesíthető egy vagy több természetes összetevővel is. :-)
Blogunkat egyébként egy hirtelen ötlettől vezérelve indítottuk útjára 2013. június 2-án egy egyszerű eperlekvár receptjével a semmiből. Nem kevés munkánk van abban, hogy mára egy igen látogatott gasztrobloggá nőttük ki magunkat. Látogatottságunk eléri - néha meg is haladja - a napi 3000-5000-et, ami szerintünk nem rossz egy viszonylag fiatal blogtól (de egy-egy közkedveltebb receptünk megosztását követően előfordul az esetenkénti 10000-15000 látogató is az adott napra). Szépen alakulnak partneri viszonyaink is, több internetes portál is idézi cikkeinket, valamint 2013 februárjában blogunk belekerült egy androidos készülékekre készített mobilalkalmazásba, amely az Ízekre-szedrek nevet viseli. 2013 tavaszától pedig folyamatosan jelennek meg receptjeink (van, hogy egy számban több is) a Boszorkánykonhya címet viselő, nyomtatott formában megjelenő gasztromagazinban. :-)
Légy vendégünk a virtuális konyhánkban, és tölts el sok-sok kellemes percet a receptjeinket böngészve, vagy éppen azokat elkészítve, elfogyasztva.
Blogunkat egyébként egy hirtelen ötlettől vezérelve indítottuk útjára 2013. június 2-án egy egyszerű eperlekvár receptjével a semmiből. Nem kevés munkánk van abban, hogy mára egy igen látogatott gasztrobloggá nőttük ki magunkat. Látogatottságunk eléri - néha meg is haladja - a napi 3000-5000-et, ami szerintünk nem rossz egy viszonylag fiatal blogtól (de egy-egy közkedveltebb receptünk megosztását követően előfordul az esetenkénti 10000-15000 látogató is az adott napra). Szépen alakulnak partneri viszonyaink is, több internetes portál is idézi cikkeinket, valamint 2013 februárjában blogunk belekerült egy androidos készülékekre készített mobilalkalmazásba, amely az Ízekre-szedrek nevet viseli. 2013 tavaszától pedig folyamatosan jelennek meg receptjeink (van, hogy egy számban több is) a Boszorkánykonhya címet viselő, nyomtatott formában megjelenő gasztromagazinban. :-)
Légy vendégünk a virtuális konyhánkban, és tölts el sok-sok kellemes percet a receptjeinket böngészve, vagy éppen azokat elkészítve, elfogyasztva.
Üdvözlettel,
Medve Dóra és Medve Zsolt