Kinyomós sütemény csokoládéba mártva

Régen sütöttem utoljára. A várandósság teljesen elviszi az összes erőmet - ha pedig mégis maradna egy kicsi, akkor itt az én örökmozgó, nyüzsgő, energiabomba fiam, aki nem hagy kihasználatlan pillanatot az életemben. :-) Szóval kb. két hónapja nem sütöttem semmit. A család megértő, de azért halkan megjegyezték minden héten, hogy hiányzik a süti. Azt hiszem, igazuk van, úgyhogy nagy örömükre nekiálltam nasit készíteni. Kekszfélére gondoltam, és ez jutott eszembe. A két éves fiam boldogan majszolja - az apjáról nem is beszélve. :-) A recept az aprósütemények könnyen és gyorsan című könyvből van. Hozzávalók a kinyomós sütemény: - 22 dkg puha vaj - 9 dkg porcukor - csipetnyi só - 1 teáskanál reszelt citromhéj - 1 vaníliarúd kikapart belseje - 1 tojás - 30 dkg liszt - 10 dkg étcsokoládé Kinyomós sütemény elkészítése: Az étcsokoládé kivételével minden hozzávalót dolgozzunk össze kevert tésztává. Töltsük csillagvégű habzsákba, és készítsünk köröket sütőpapírral bélelt te
Régen sütöttem utoljára. A várandósság teljesen elviszi az összes erőmet - ha pedig mégis maradna egy kicsi, akkor itt az én örökmozgó, nyüzsgő, energiabomba fiam, aki nem hagy kihasználatlan pillanatot az életemben. :-) Szóval kb. két hónapja nem sütöttem semmit. A család megértő, de azért halkan megjegyezték minden héten, hogy hiányzik a süti. Azt hiszem, igazuk van, úgyhogy nagy örömükre nekiálltam nasit készíteni.



Kekszfélére gondoltam, és ez jutott eszembe. A két éves fiam boldogan majszolja - az apjáról nem is beszélve. :-)

A recept az aprósütemények könnyen és gyorsan című könyvből van.

Hozzávalók a kinyomós sütemény:
- 22 dkg puha vaj
- 9 dkg porcukor
- csipetnyi só
- 1 teáskanál reszelt citromhéj
- 1 vaníliarúd kikapart belseje
- 1 tojás
- 30 dkg liszt
- 10 dkg étcsokoládé

Kinyomós sütemény elkészítése:
Az étcsokoládé kivételével minden hozzávalót dolgozzunk össze kevert tésztává. Töltsük csillagvégű habzsákba, és készítsünk köröket sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 12 perc alatt süssük világossárgára. Az étcsokit olvasszuk fel kevés olajjal, és a kihűlt karikákat mártsuk bele a csokiba. Utána hagyjuk megszáradni.

Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊

Megjegyzések

  1. Dórikám, örülök,hogy újra itt vagy.A sütemény nagyon finom.Jó egészséget kívánok a gyönyörű családodnak és persze neked is. :-) :-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

A szerzői jogokról

Az oldalon található tartalmak részleteikben szabadon felhasználhatóak és terjeszthetőek a forrás hiteles és kattintható link formájú megjelölésével. Egyéb esetekben a tartalom felhasználása tilos. A blogban elhelyezett fényképek az általunk ténylegesen elkészített ételekről, vagy azok fázisairól készültek. A képeket szerzői jog védi, azok máshol történő felhasználását a szerző megtiltja. A blogban közzétett receptek és/vagy fotók kereskedelmi célú felhasználásához a szerző nem járul hozzá, azokat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény által meghatározott módon kell kezelni. Copyright © 2013-2023 www.eztfaldfel.hu