2013. augusztus 14., szerda

Cukkini fasírt

A cukkiniből sosem lehet elég. A feleségemmel mindketten nagyon szeretjük, mert sokféleképpen fel lehet dolgozni, és minden formájában remek íze van. Ezért úgy döntöttünk, hogy a mai paradicsomos káposztához a hagyományos fasírt helyett cukkiniből készült fasírtot fogunk enni.



Nem bántuk meg, mert nagyon finom lett. A paradicsom és a cukkini meg amúgy is nagyon jól összepasszolnak...

Hozzávalók a cukkini fasírthoz:
- 3 salátacukkini
- 2 zsemle
- 2 tojás
- 2 gerezd fokhagyma (vagy 1 mokkáskanál házi fokhagymakrém)
- 1 közepes fej vöröshagyma (vagy 1 evőkanál házi vöröshagymakrém)
- fél csokor petrezselyem
- őrölt bors
- konyhasó

Cukkini fasírt elkészítése:
A cukkiniket alaposan mossuk meg, végeiket vágjuk le (nem kell meghámozni őket), majd a sajtreszelő nagyobbik reszelőjén reszeljük le egy tálba. A vöröshagymát vágjuk apró kockákra és adjuk a cukkinihez. A fokhagyma gerezdeket fokhagymanyomón nyomjuk át. Adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet- Sózzuk, borsozzuk, majd alaposan keverjük össze. Adjuk hozzá a tojásokat és a beáztatott, majd jól kinyomkodott zsemléket. Keverjük össze annyi zsemlemorzsával, hogy jól formázható legyen. Formáljunk belőle pogácsákat, vagy golyókat, és forró olajban süssük át alaposan, majd szedjük ki papírtörlővel kibélelt edénybe.

Ez az ínycsiklandozó finomság remek kiegészítője lehet különböző főzelékeknek, de akár önmagában is fogyasztható. Mindenkinek jó étvágyat kívánunk hozzá. :-)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Google+ Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...