2013. szeptember 2., hétfő

Finom házi palacsinta tupperes mixerrel

A feleségem kapott az édesanyjától egy tupperes mixert, mert hogy abban minden erőlködés nélkül, rendkívül egyszerűen és roppant gyorsan elkészíthető számtalan dolog, közöttük a palacsintatészta is (ez egy nem fizetett, de méltán megérdemelt reklám volt). Amióta ezt a kis konyhai kisegítőt megkapta, azóta elég sokszor eszünk palacsintát. Így volt ez a minap is. A palacsinta nem egy bonyolult dolog, ellenben számtalan változatban elkészíthető. Lehet tölteni szinte bármivel, lehet megpakolni emeletesen - máshol ezt palacsinta tortának hívják -, vagy éppen lehet csokiöntettel nyakon borítani. Mi most mellőztük a túlskerázást, egyszerű töltött palacsintát készítettünk. Azaz a feleségem készítette, én csak fogyasztottam. Mivel a szorgos befőzéseknek köszönhetően mennyiségre és fajtára is elég sok lekvárunk van idén, így leginkább lekvárosan ettük, valamint a feleségem kedvére mogyorókrémmel töltött változat is készült. Most a tupperes mixerrel való elkészítési módot közöljük le - ami a mixerhez mellékelt receptlistáról származik -, talán majd egyszer feltesszük a hagyományosat is. :-)

Hozzávalók 7-8 db tupperes palacsintához:
 (a hozzávalók egy részét a mixer tetejével mérjük ki)
- 2 tető tej
- 1 púpos tető liszt
- 2 evőkanál étolaj
- 1 tojás
- 1 csapott mokkáskanál kristálycukor
- 1 csipet só
- étolaj a sütéshez

Tupperes palacsinta elkészítése:
Először a tejet, a tojást és az étolajat öntsük a mixerbe, majd mehet bele a cukor, só és a liszt. Amikor minden benne van, rakjuk össze a mixert, és addig rázzuk, míg egynemű nem lesz a tésztája. Ha ez megvan, öntsük ki egy tálba, és annyiszor ismételjük meg a folyamatot, ahányszor 7-8 db palacsintát szeretnénk. A művelet először úgy tűnhet, mintha egy rövidke időre átavanzsálna az ember bármixerré, de amúgy nem olyan veszélyes. :-) A kész tésztát a hagyományos módon süssük ki: Palacsintasütő serpenyőbe tegyünk nagyon kevéske olajat, és merőkanállal szedjünk bele egy adagra való palacsintát. Egyenletesen folyassuk szét a serpenyőben, majd fordítsuk meg. A rutinosabbak végezhetik ezt a feldobálós módszerrel is, de csak ők, különben a palacsinták egyik fele gyűrött lesz, a másik fele meg a plafonon... :-) A kevésbé rutinosak lapos keverőkanállal vagy szedőlapáttal is megfordíthatják. Fémet ne használjunk, mert felsérthetjük vele a serpenyő bevonatát. A mindkét oldalán megsült palacsintákat szedjük egymásra egy nagyobb tányérra. Ha készen vagyunk elkezdhetjük megtölteni. Innentől mindenkinek az ízlésére van bízva a dolog. A lehetőségek tárháza végtelen...

Jó étvágyat kívánunk a palacsintához. :-)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Google+ Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...