Sajtgolyócskák, avagy rántott sajt új köntösben

Az én drága feleségem már régóta szemezget a sajtgolyókkal, mert mostanság ez kacsintgat mindenhonnan az interneten. Nagy divat lett, és mindenki oda van tőle, hogy milyen finom. Ránézésre nekünk is nagyon tetszett, ezért elhatároztuk, hogy végre ki is próbáljuk... Megtettük, és lehet, hogy velünk van a baj, vagy csak többet vártunk tőle, mint amennyit nyújtani tud, de akárhogy is van, nekünk nem nyújtott egy mindent felülmúló kulináris élményt. Finom volt, igen. Nem rossz, de ahhoz képest, amennyi sajt kell hozzá, nem nevezném egy gasztroforradalomnak. :-) Ettől függően közzé tesszük mi is, hátha valakinek pont nálunk tetszik meg. Mi szalmakrumplival és párolt zöldségekkel ettük. A receptet pedig Anita konyhájában  találtuk. Hozzávalók a sajtgolyócskákhoz: - 30-35 dkg kemény sajt   (pl. Trappsita) - 2-3 tojás (tojás méretétől függően) - 1-2 evőkanál liszt - zsemlemorzsa Sajtgolyócskák elkészítése: A tojásokat üssük fel egy tálba, majd kavarjuk össze villával, mintha é
Az én drága feleségem már régóta szemezget a sajtgolyókkal, mert mostanság ez kacsintgat mindenhonnan az interneten. Nagy divat lett, és mindenki oda van tőle, hogy milyen finom. Ránézésre nekünk is nagyon tetszett, ezért elhatároztuk, hogy végre ki is próbáljuk...



Megtettük, és lehet, hogy velünk van a baj, vagy csak többet vártunk tőle, mint amennyit nyújtani tud, de akárhogy is van, nekünk nem nyújtott egy mindent felülmúló kulináris élményt. Finom volt, igen. Nem rossz, de ahhoz képest, amennyi sajt kell hozzá, nem nevezném egy gasztroforradalomnak. :-) Ettől függően közzé tesszük mi is, hátha valakinek pont nálunk tetszik meg. Mi szalmakrumplival és párolt zöldségekkel ettük. A receptet pedig Anita konyhájában találtuk.

Hozzávalók a sajtgolyócskákhoz:
- 30-35 dkg kemény sajt   (pl. Trappsita)
- 2-3 tojás (tojás méretétől függően)
- 1-2 evőkanál liszt
- zsemlemorzsa

Sajtgolyócskák elkészítése:
A tojásokat üssük fel egy tálba, majd kavarjuk össze villával, mintha éppen rántottához készülnénk. Ebbe reszeljük bele a sajtot, és keverjük el benne alaposan. A lényeg, hogy ne legyen túl folyós, de a olyan sajt darabka se legyen benne, ami még nem teljesen tojásos. Ha túl sűrűnek találjuk, adjunk hozzá egy harmadik tojást. Amint kellően összekevertük, szórjuk bele a lisztet, és ezzel is keverjük addig, amíg nem kapunk egy nagyon sűrű masszát. Ebből a masszából formáljunk nagyjából 2-3 cm átmérőjű golyókat, és forgassuk meg őket zsemlemorzsában, majd tegyük egy tányérra őket, és uzsgyi a hűtőbe, hogy egy kicsit összeálljanak. Fél óra múlva indulhat a sajtgolyósütés. :-) Forró olajban süssük őket aranysárgára, majd a lehetőségekhez képest még melegen tálaljuk. Ennek is az a lényege, mint a rántott sajtnak: frissen, melegen az igazi, ha már kihűlt, hiába melegítjük, hiába mikrózzuk, nem lesz az igazi. Ezért - és mivel elég gyorsan megvan -, nem érdemes egyszerre többet készíteni, mint amennyi egy étkezésre elfogy...

Mint a bevezetőben írtuk, nekünk nem adott akkora élményt, hogy rendszeresen készítsük majd, de semmiképpen sem lehetne azt mondani, hogy nem volt finom. :-) Mindenkinek jó étvágyak kívánunk a sajtgolyókhoz... :-)

Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊

Megjegyzések

  1. Lehet, hogy füstölt sajttal kellene felturbózni, vagy talán valamilyen zöldfűszerrel...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, lehet hogy ezek segítenének rajta, nem tudom. Azóta nem próbálkoztunk vele. ;)

      Törlés

Megjegyzés küldése

A szerzői jogokról

Az oldalon található tartalmak részleteikben szabadon felhasználhatóak és terjeszthetőek a forrás hiteles és kattintható link formájú megjelölésével. Egyéb esetekben a tartalom felhasználása tilos. A blogban elhelyezett fényképek az általunk ténylegesen elkészített ételekről, vagy azok fázisairól készültek. A képeket szerzői jog védi, azok máshol történő felhasználását a szerző megtiltja. A blogban közzétett receptek és/vagy fotók kereskedelmi célú felhasználásához a szerző nem járul hozzá, azokat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény által meghatározott módon kell kezelni. Copyright © 2013-2023 www.eztfaldfel.hu