2014. szeptember 13., szombat

Zöldborsófőzelék pirított csirkemell kockákkal

A zöldborsófőzelék gyermekkorom egyik kedvence. Amúgy is szeretem a zöld ételeket, de ezt kiváltképp. Még akkor is, ha a mai táplálkozási trendek szerint nem nevezhető túl egészségesnek, hiszen két nagy közellenségnek kikiáltott összetevője is van. A liszt, és a cukor. De sebaj, mi - az én drága feleségemmel - meg vagyunk róla győződve, hogy nem ez fog minket a sírba tenni. :-)



Na de hagyjuk a viccet. A zöldborsó jó, a zöldborsó finom... főleg, ha a tetejére teszünk egy kis pirított csirkemellet. ;-)

Hozzávalók a zöldborsófőzelékhez:
- 1 kg zöldborsó
- fél kilogramm csirkemell (feltéthez)
- 4 dl tej
- 2 dl víz
- 3-4 evőkanál liszt
- konyhasó
- petrezselyemzöld
- 1 evőkanál cukor
- pici étolaj

Zöldborsófőzelék elkészítése:
Kevés olajat öntünk egy edénybe, beletesszük a zöldborsót, felöntjük a vízzel, és puhára pároljuk. Ízlés szerint sózzuk (én egy kávéskanál sót raktam bele), rászórjuk a lisztet, elkeverjük, hogy ne csomósodjon össze, aztán felöntjük a tejjel, és pár perc alatt összefőzzük. Ezután beletesszük a cukrot és a petrezselymet, ezekkel is elkeverjük. És kész. Én most fél kg csirkemellet kockákra vágtam, forró olajon fehéredésig kavargattam, sóztam, borsoztam, majd lepirítottam, és ezzel tálaltam a főzeléket. De természetesen készíthetünk hozzá sült húst, fasírtot, vagy akár kevéske lére eresztett pörköltet is.

Akárhogyan is esszük, egészen biztosan nagyon finom! Mindenkinek jó étvágyat kívánunk hozzá. :-)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Google+ Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...