Zöldborsófőzelék pirított csirkemell kockákkal

A zöldborsófőzelék gyermekkorom egyik kedvence. Amúgy is szeretem a zöld ételeket, de ezt kiváltképp. Még akkor is, ha a mai táplálkozási trendek szerint nem nevezhető túl egészségesnek, hiszen két nagy közellenségnek kikiáltott összetevője is van. A liszt, és a cukor. De sebaj, mi - az én drága feleségemmel - meg vagyunk róla győződve, hogy nem ez fog minket a sírba tenni. :-) Na de hagyjuk a viccet. A zöldborsó jó, a zöldborsó finom... főleg, ha a tetejére teszünk egy kis pirított csirkemellet. ;-) Hozzávalók a zöldborsófőzelékhez: - 1 kg zöldborsó - fél kilogramm csirkemell (feltéthez) - 4 dl tej - 2 dl víz - 3-4 evőkanál liszt - konyhasó - petrezselyemzöld - 1 evőkanál cukor - pici étolaj Zöldborsófőzelék elkészítése: Kevés olajat öntünk egy edénybe, beletesszük a zöldborsót, felöntjük a vízzel, és puhára pároljuk. Ízlés szerint sózzuk (én egy kávéskanál sót raktam bele) , rászórjuk a lisztet, elkeverjük, hogy ne csomósodjon össze, aztán felöntjük a tejjel, és p
A zöldborsófőzelék gyermekkorom egyik kedvence. Amúgy is szeretem a zöld ételeket, de ezt kiváltképp. Még akkor is, ha a mai táplálkozási trendek szerint nem nevezhető túl egészségesnek, hiszen két nagy közellenségnek kikiáltott összetevője is van. A liszt, és a cukor. De sebaj, mi - az én drága feleségemmel - meg vagyunk róla győződve, hogy nem ez fog minket a sírba tenni. :-)



Na de hagyjuk a viccet. A zöldborsó jó, a zöldborsó finom... főleg, ha a tetejére teszünk egy kis pirított csirkemellet. ;-)

Hozzávalók a zöldborsófőzelékhez:
- 1 kg zöldborsó
- fél kilogramm csirkemell (feltéthez)
- 4 dl tej
- 2 dl víz
- 3-4 evőkanál liszt
- konyhasó
- petrezselyemzöld
- 1 evőkanál cukor
- pici étolaj

Zöldborsófőzelék elkészítése:
Kevés olajat öntünk egy edénybe, beletesszük a zöldborsót, felöntjük a vízzel, és puhára pároljuk. Ízlés szerint sózzuk (én egy kávéskanál sót raktam bele), rászórjuk a lisztet, elkeverjük, hogy ne csomósodjon össze, aztán felöntjük a tejjel, és pár perc alatt összefőzzük. Ezután beletesszük a cukrot és a petrezselymet, ezekkel is elkeverjük. És kész. Én most fél kg csirkemellet kockákra vágtam, forró olajon fehéredésig kavargattam, sóztam, borsoztam, majd lepirítottam, és ezzel tálaltam a főzeléket. De természetesen készíthetünk hozzá sült húst, fasírtot, vagy akár kevéske lére eresztett pörköltet is.

Akárhogyan is esszük, egészen biztosan nagyon finom! Mindenkinek jó étvágyat kívánunk hozzá. :-)

Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊

Megjegyzések

A szerzői jogokról

Az oldalon található tartalmak részleteikben szabadon felhasználhatóak és terjeszthetőek a forrás hiteles és kattintható link formájú megjelölésével. Egyéb esetekben a tartalom felhasználása tilos. A blogban elhelyezett fényképek az általunk ténylegesen elkészített ételekről, vagy azok fázisairól készültek. A képeket szerzői jog védi, azok máshol történő felhasználását a szerző megtiltja. A blogban közzétett receptek és/vagy fotók kereskedelmi célú felhasználásához a szerző nem járul hozzá, azokat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény által meghatározott módon kell kezelni. Copyright © 2013-2023 www.eztfaldfel.hu