A zöldborsófőzelék gyermekkorom egyik kedvence. Amúgy is szeretem a zöld ételeket, de ezt kiváltképp. Még akkor is, ha a mai táplálkozási trendek szerint nem nevezhető túl egészségesnek, hiszen két nagy közellenségnek kikiáltott összetevője is van. A liszt, és a cukor. De sebaj, mi - az én drága feleségemmel - meg vagyunk róla győződve, hogy nem ez fog minket a sírba tenni. :-) Na de hagyjuk a viccet. A zöldborsó jó, a zöldborsó finom... főleg, ha a tetejére teszünk egy kis pirított csirkemellet. ;-) Hozzávalók a zöldborsófőzelékhez: - 1 kg zöldborsó - fél kilogramm csirkemell (feltéthez) - 4 dl tej - 2 dl víz - 3-4 evőkanál liszt - konyhasó - petrezselyemzöld - 1 evőkanál cukor - pici étolaj Zöldborsófőzelék elkészítése: Kevés olajat öntünk egy edénybe, beletesszük a zöldborsót, felöntjük a vízzel, és puhára pároljuk. Ízlés szerint sózzuk (én egy kávéskanál sót raktam bele) , rászórjuk a lisztet, elkeverjük, hogy ne csomósodjon össze, aztán felöntjük a tejjel, és p
A zöldborsófőzelék gyermekkorom egyik kedvence. Amúgy is szeretem a zöld ételeket, de ezt kiváltképp. Még akkor is, ha a mai táplálkozási trendek szerint nem nevezhető túl egészségesnek, hiszen két nagy közellenségnek kikiáltott összetevője is van. A liszt, és a cukor. De sebaj, mi - az én drága feleségemmel - meg vagyunk róla győződve, hogy nem ez fog minket a sírba tenni. :-)

Na de hagyjuk a viccet. A zöldborsó jó, a zöldborsó finom... főleg, ha a tetejére teszünk egy kis pirított csirkemellet. ;-)

Na de hagyjuk a viccet. A zöldborsó jó, a zöldborsó finom... főleg, ha a tetejére teszünk egy kis pirított csirkemellet. ;-)
Hozzávalók a zöldborsófőzelékhez:
- 1 kg zöldborsó
- fél kilogramm csirkemell (feltéthez)
- 4 dl tej
- 2 dl víz
- 3-4 evőkanál liszt
- konyhasó
- petrezselyemzöld
- 1 evőkanál cukor
- pici étolaj
Zöldborsófőzelék elkészítése:
Kevés olajat öntünk egy edénybe, beletesszük a zöldborsót, felöntjük a vízzel, és puhára pároljuk. Ízlés szerint sózzuk (én egy kávéskanál sót raktam bele), rászórjuk a lisztet, elkeverjük, hogy ne csomósodjon össze, aztán felöntjük a tejjel, és pár perc alatt összefőzzük. Ezután beletesszük a cukrot és a petrezselymet, ezekkel is elkeverjük. És kész. Én most fél kg csirkemellet kockákra vágtam, forró olajon fehéredésig kavargattam, sóztam, borsoztam, majd lepirítottam, és ezzel tálaltam a főzeléket. De természetesen készíthetünk hozzá sült húst, fasírtot, vagy akár kevéske lére eresztett pörköltet is.
Akárhogyan is esszük, egészen biztosan nagyon finom! Mindenkinek jó étvágyat kívánunk hozzá. :-)
Akárhogyan is esszük, egészen biztosan nagyon finom! Mindenkinek jó étvágyat kívánunk hozzá. :-)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése