2015. július 17., péntek

Házi gyümölcsös sör pár perc alatt – jobb, mint a bolti

Szeretem a finom söröket, mert szerintem a legjobb hűsítő ebben a nyári hőségben. Szeretem a finom gyümölcsös ízű söröket is, de sajnos a boltokban kapható gyümölcs ízű sörök annyira fel vannak hígítva, hogy az már alig-alig érvényesül benne a sör. A bolti gyümölcs ízű sörök több, mint fele gyümölcs ízű üdítőital (részletesebben lásd itt: Citromos sörökön végzett teszteket a NÉBIH - vajon mi van a dobozban?), alkoholtartalmuk pedig éppen csak meghaladja a 2%-ot.Azon töprengtem, hogyan lehetne otthon is gyorsan gyümölcsös söröket készíteni úgy, hogy a sör jellegzetes íze és egyben az alkoholtartalma is megmaradjon egy átlagos sör szintjén. És akkor beugrott! Az idei nyáron több szörpöt is főztünk, és éppen a meggyes sörökről olvasgattam az interneten (miközben a kezemben egy pohár finom házi meggyszörp volt), amikor bevillant a nagy ötlet...

Hozzávalók a gyümölcsös sörhöz:
- egy dobozzal a kedvenc sörödből
- bármilyen finom házi szörp
- egy sörös korsó
- egy kísérletező kedvű sörfogyasztó

Így készítsd el a finom gyümölcs ízű sörödet:
A korsó aljára önts annyi szörpöt, amennyit ugyanennyi mennyiségű vízhez öntenél. Bontsd fel a kedvenc sörödet, és töltsd a korsóba. Ha ügyesen töltöd, akkor magától elkeveredik a szirup a sörrel, sőt! Még a habja is szép színes lesz. A fotón látható sört a saját tartósítószermentes házi meggyszörpünkkel készítettem.

Ennek a finomságnak a kipróbálást mindenkinek ajánlom, aki szereti a gyümölcs ízű söröket, de a boltiakat nem találja elég sör ízűnek. Ez egy garantáltan finom, gyümölcs és egyben határozottan sör ízű gyümölcsös sör lesz. A csekély mértékű hígításnak köszönhetően alkoholtartalma sem csökken jelentősen, ezért ugyanúgy kell számolni vele, mint bármilyen más normális sörrel.

Természetesen bármilyen ízű szörppel kipróbálható. Nekem a meggyszörppel és a bodzaszörppel ízesített sör tetszett a legjobban, de a hársfavirágszörpös sem volt éppen rossz. :-)

Amióta ezt kipróbáltam, nem vettem bolti gyümölcsös sört. Próbáld ki te is! :-)

4 megjegyzés :

 1. ezt Franciaorszagban mar eleg regota isszak Monaco neven, siman lehet kerni barmelyik vendeglatoipari egysegben

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönjük szépen a hasznos információt! ;-)

   Törlés
 2. Úgy fél éve kezdtem el házilag sört főzni, most is van egy rekesszel. Nyáron tettem el eperszörpöt, abból is van még 1-2 üveggel. Ha leszáll az est, ki is próbálom :) Köszi a tippet! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Attila! Gratulálok a házi sörfőzéshez. Jó móka! :) Ha kipróbáltad, írd meg azért, hogy hogy tetszett! :)

   Törlés

Google+ Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...