2015. december 8., kedd

Kinyomós sütemény csokoládéba mártva

Régen sütöttem utoljára. A várandósság teljesen elviszi az összes erőmet - ha pedig mégis maradna egy kicsi, akkor itt az én örökmozgó, nyüzsgő, energiabomba fiam, aki nem hagy kihasználatlan pillanatot az életemben. :-) Szóval kb. két hónapja nem sütöttem semmit. A család megértő, de azért halkan megjegyezték minden héten, hogy hiányzik a süti. Azt hiszem, igazuk van, úgyhogy nagy örömükre nekiálltam nasit készíteni.



Kekszfélére gondoltam, és ez jutott eszembe. A két éves fiam boldogan majszolja - az apjáról nem is beszélve. :-)

A recept az aprósütemények könnyen és gyorsan című könyvből van.

Hozzávalók a kinyomós sütemény:
- 22 dkg puha vaj
- 9 dkg porcukor
- csipetnyi só
- 1 teáskanál reszelt citromhéj
- 1 vaníliarúd kikapart belseje
- 1 tojás
- 30 dkg liszt
- 10 dkg étcsokoládé

Kinyomós sütemény elkészítése:
Az étcsokoládé kivételével minden hozzávalót dolgozzunk össze kevert tésztává. Töltsük csillagvégű habzsákba, és készítsünk köröket sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 12 perc alatt süssük világossárgára. Az étcsokit olvasszuk fel kevés olajjal, és a kihűlt karikákat mártsuk bele a csokiba. Utána hagyjuk megszáradni.

2 megjegyzés :

  1. Dórikám, örülök,hogy újra itt vagy.A sütemény nagyon finom.Jó egészséget kívánok a gyönyörű családodnak és persze neked is. :-) :-)

    VálaszTörlés

Google+ Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...