2013. július 18., csütörtök

Sült krumpli sült cukkinivel kicsit másképp...

Nemrégiben láttam az egyik közösségi oldalon a krumpli sütésének ezt a módját, és roppant mód megtetszett. Gondoltam, kipróbálom ezt cukkinivel is. Az eredmény fantasztikus lett. Nem fűszereztük semmivel sem, csak natúrban sütöttük ki. legközelebb kipróbáljuk fűszerekkel is, mondjuk egy kis Vegetával megszórva. ;-) Az elkészítése gyerekjáték. Vagdaljuk be a kívánt sűrűséggel a meghámozott krumplikat és a cukkiniket, majd tegyük tepsibe, és toljuk be 200 fokos sütőbe egy órára. Kisebb krumplik esetén ez lehet kevesebb idő is. Néha kenegessük meg szilikon ecset segítségével olajjal, hogy ne száradjon ki nagyon. Megjegyzem, a cukkinit ez a veszély nem fenyegeti. Egy órás sütés után is nagyon sok leve maradt még a cukkininek, ami mondjuk előnyére vált. Édes íze lett, ami kellemes kiegészítése volt a krumplinak. Mi utólag sóztuk, borsoztuk. Önmagában is kiváló csemege, de sült húsok mellé köretnek tökéletes. Nagyon finom, csak ajánlani tudjuk mindenkinek. :-)

4 megjegyzés :

Google+ Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...