2014. március 13., csütörtök

Narancsos szelet - narancs ízű szénsavas üdítőitalból

Ezt a sütit (is) nagyon szeretjük a feleségemmel. Az eredeti recept szerint ez a Fanta szelet, de mi úgy éreztük, hogy egyrészt ez - alapanyag tekintetében - beskatulyázza a receptet egy adott márkára, ami biztosan tök jó annak a gyártónak, de nem biztos, hogy mindenki másnak is ennyire jó. Mi például nem az említett márkájú üdítőből készítjük, hanem egy másik - árfekvésben teljesen hasonló - szénsavas narancs ízű üdítőitalból. A recept is ennek okán kapta a szabadabb, kevésbé reklám szagú és beskatulyázó új címet. ;-) Szóval, imádjuk a narancsos szeletet, de ennek ellenére viszonylag ritkán készítjük el (hiszen sokféle sütit imádunk, nem készülhet mindegyik kétnaponta :-p). Az én drága feleségemnek van egy süteményes recept könyve (Pasch Julianna - Jámbor Mariann: Csábító házi sütemények), és abban van ennek a remek sütinek a receptje, amelyet az én egyetlenem tegnapra készített el, és ami ismét nagyon finom lett! :-)

Hozzávalók a a narancsos szelet tésztájához:
- 6 evőkanál kristálycukor
- 6 evőkanál liszt
- 6 tojás
- 1 dl étolaj
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor

Hozzávalók a narancsos szelet krémjéhez:
- 25 dkg margarin
- 50 dkg túró
- 25 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor

Hozzávalók a narancsos szelet mázához:
- 8 dl narancs ízű szénsavas üdítőital
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 2 evőkanál kristálycukor

Narancsos szelet elkészítése:
Tészta: A tojásfehérjébe beleszórjuk a cukrot, és ebből kemény habot verünk, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját, a lisztet, a kakaót, a sütőport és az olajat. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, ráterítjük a tésztát. Ezt követően 180 fokos sütőben 20-30 perc alatt kisütjük. Krém: Ezt követően a puha margarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra verjük, majd a túróval jól összedolgozzuk. Ezt a krémet a kihűlt tészta tetejére simítjuk. Máz: a pudingporokat a cukorral (az eredeti receptben nem volt cukor a mázban), és a narancs ízű üdítővel megfőzzük, és a krém tetejére kenjük. Ezt követően a hűtőbe tesszük, ahol néhány óra alatt a tetején kellően megdermed a puding. Ha ez megtörtént, szeletelhetjük, és mehet az asztalra... vagy a pocakba! :-)

Mindenkinek kellemes nassolást kívánunk... :-)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Google+ Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...