2014. szeptember 25., csütörtök

Almás-csokis muffin

Nagyon megörültem, mikor rátaláltam erre a receptre, mert hiszen ebben is alma van. Meg csoki. Nagyon jó párosítás. Úgy gondoltam, hogy ideje megsütni az almás-csokis muffint, mert az öcsémet, a férjem öccsét, és az ő két és fél éves lánykáját vártuk délutánra. Könnyen, gyorsan összeállítható, és nem marad el a dicséret sem. A recept forrása a Sarokkonyha



Hozzávalók az almás-csokis muffinhoz:
- 3 tojás
- 15 dkg kristálycukor
- 15 dkg olvasztott, és kihűtött vaj
- 30 dkg liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 kávéskanál sütőpor
- 10 dkg csoki apró kockákra vágva
- 20 dkg alma tisztítva, apró kockákra vágva
- rumaroma ízlés szerint
- konyhasó

Az almás-csokis muffin elkészítése:
A tojásokat a cukorral, és a vaníliás cukorral habosra keverjük, belecsorgatjuk a puha vajat, és a rumot. A lisztet elkeverjük egy csipet sóval, a sütőporral, és a tojásos masszához öntjük, majd az egészet jól összekeverjük. Ehhez hozzáadjuk a kockákra vágott almát, és az összedarabolt csokit is, majd ezzel is jól összekeverjük.



A muffinsütő mélyedéseibe muffin-kosárkákat teszünk, belekanalazzuk a tésztát, és a tetejüket kicsit elegyengetjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük. Miután megsült, a tetejére én még csorgattam egy kis étcsokit, mivel abból sosem lehet elég, és egyet-kettőt színes cukorral is megszórtam. Jó nassolást! (Ebből a mennyiségből nekem 12 darab lett.)

2 megjegyzés :

  1. Köszi szépen a receptet! Ma megsütöttem, rém egyszerű volt, és igazán finom! Először volt alkalmam sütni a párom szüleinek, és sikeresen vettem az akadályt :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy sikert arattál vele! ;-)

      Törlés

Google+ Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...