2015. február 24., kedd

Hólabda, avagy kozák sapka

Mostanában nem nagyon sütöttünk, valahogy elmaradt. De abban megegyeztünk a férjemmel, hogy most már ideje lenne egy kis édességet készíteni. Vendéget is vártunk, mi is ki voltunk éhezve az édes ízekre, úgyhogy adott volt minden.A hólabdával már szemeztem egy ideje (mint egy időben még legalább harminc másik süteménnyel/tortával), így az került ma az asztalra desszertként. És milyen jó ötlet volt! A fiam és a férjem már az összerakásnál elkezdett segédkezni, ették a krémet, és hozzá majszolták a kiszúrásnál megmaradt piskótarészeket. Na de nem szaporítom tovább a szót, íme a recept:

Hozzávalók a piskótához:
- 8 tojás
- 8 evőkanál porcukor
- 6 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaó
- 1 csomag sütőpor

Hozzávalók a krémhez:
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 10 dkg vaj
- 8 dkg porcukor

A forgatáshoz:
- kókuszreszelék

A tojásfehérjékből egy pici sóval habot verünk, aztán hozzáadjuk a porcukrot, majd egyenként a tojások sárgáját. Végül fakanállal lazán belekeverjük a kakaós, sütőporos lisztet is. Két lapot sütünk belőle, amiket hagyunk kihűlni. A pudingport összefőzzük a tejjel (vigyázzunk, hogy oda ne kapjon), és hagyjuk azt is kihűlni. A vajat kihabosítjuk, hozzákeverjük a porcukrot, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük, hogy szép, egynemű legyen a krém. A kihűlt piskótákat egy kör alakú kiszúróval kiszúrjuk, és két körlap közé kenjük a krémet, aztán az oldalát is bevonjuk, utána pedig meghempergetjük a kókuszreszelékben is.

Aki akar, a tetejére kenhet egy kis olvasztott csokoládét, de mivel mikor édesanyám készítette sosem került rá, ezért most sem hiányzott.

Finom nassolni való, egészségetekre! :-)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Google+ Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...