2015. február 24., kedd

Hólabda, avagy kozák sapka

Mostanában nem nagyon sütöttünk, valahogy elmaradt. De abban megegyeztünk a férjemmel, hogy most már ideje lenne egy kis édességet készíteni. Vendéget is vártunk, mi is ki voltunk éhezve az édes ízekre, úgyhogy adott volt minden.



A hólabdával már szemeztem egy ideje (mint egy időben még legalább harminc másik süteménnyel/tortával), így az került ma az asztalra desszertként. És milyen jó ötlet volt! A fiam és a férjem már az összerakásnál elkezdett segédkezni, ették a krémet, és hozzá majszolták a kiszúrásnál megmaradt piskótarészeket. Na de nem szaporítom tovább a szót, íme a recept:

Hozzávalók a piskótához:
- 8 tojás
- 8 evőkanál porcukor
- 6 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaó
- 1 csomag sütőpor

Hozzávalók a krémhez:
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 10 dkg vaj
- 8 dkg porcukor

A forgatáshoz:
- kókuszreszelék

A tojásfehérjékből egy pici sóval habot verünk, aztán hozzáadjuk a porcukrot, majd egyenként a tojások sárgáját. Végül fakanállal lazán belekeverjük a kakaós, sütőporos lisztet is. Két lapot sütünk belőle, amiket hagyunk kihűlni. A pudingport összefőzzük a tejjel (vigyázzunk, hogy oda ne kapjon), és hagyjuk azt is kihűlni. A vajat kihabosítjuk, hozzákeverjük a porcukrot, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük, hogy szép, egynemű legyen a krém. A kihűlt piskótákat egy kör alakú kiszúróval kiszúrjuk, és két körlap közé kenjük a krémet, aztán az oldalát is bevonjuk, utána pedig meghempergetjük a kókuszreszelékben is.

Aki akar, a tetejére kenhet egy kis olvasztott csokoládét, de mivel mikor édesanyám készítette sosem került rá, ezért most sem hiányzott.

Finom nassolni való, egészségetekre! :-)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Google+ Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...