2015. május 13., szerda

Gyors vacsora – szalmakrumpli csirkemellel

Félévente, évente egyszer elcsábulunk. Legutoljára körülbelül tíz hónapja történt ilyen. Ültünk a férjemmel, beszélgettünk, és egyszer csak azt mondja a párom: "Tudod, mit ennék most? Szalmakrumplit!" Kicsit még elvitatkoztunk rajta, hogy de az mennyi olajjal jár, meg fél napig kell utána szellőztetni, és hogy készíthetnénk mi magunk kockákra vágott krumpliból, sütőben, 2 evőkanál olajjal...



de igazából nem kellett nagyon győzködni. Mivel ennyire ritkán eszünk ilyet, talán nem lehet baj belőle. Úgyhogy lementünk a boltba, vettünk egy kiló gyorsfagyasztott szalmakrumplit, kisütöttük, és még forrón, ketchuppal megettük. Valamelyik nap hasonlóan zajlott a szituáció. Csak most sütöttem ki hozzá csirkemellet is. Igazából brassóinak indult, aztán mégsem az lett.

Hozzávalók:
- 1 kg szalmakrumpli
- 0,5 kg csirkemell
- konyhasó
- bors
- étolaj

Elkészítés:
A csirkemellet vágjuk kockákra, sózzuk, borsozzuk, süssük ki, majd a forró olajban kisütött, aztán sózott krumplival tálaljuk.

Finom volt, megettük mindet, és legközelebb kb. fél év múlva készítünk újra bolti szalmakrumplit. Jó étvágyat mindenkinek! :-)

2 megjegyzés :

  1. Nagyon íncsiklandozó! :) Mióta kikerült szemezek ezzel a recepttel, de elég kezdő vagyok a konyhában és lenne néhány kérdésem.
    A borsból tehetek a szalmakrumplira is, vagy csak a husira?
    Süthetem a krumpli olajában a húst?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha szereted, persze hogy tehetsz borsot a krumplira. Miért ne? Csak az ízlésed szab határt ezeknek a dolgoknak. ;) A husinak elég csak 3-4 evőkanál olaj, azon fehéredésig kavargatod (míg minden oldala kifehéredik), aztán sózod, borsozod, úgy fűszerezed, ahogy szereted, öntesz alá egy kevés vizet (kb. 1 - 1,5 dl), lefeded, és közepes lángon hagyod, hogy megfőjön. Ez körülbelül 15-20 perc. Néha megkóstolsz egyet, és ha megfőtt, utána leveszed a fedőt, és kevergeted, hagyod, hogy elfőjön a víz alóla, aztán kicsit lepirítod.
      Remélem, sikerül. Jó étvágyat kívánok! :)

      Törlés

Google+ Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...