Gyors vacsora – szalmakrumpli csirkemellel

Félévente, évente egyszer elcsábulunk. Legutoljára körülbelül tíz hónapja történt ilyen. Ültünk a férjemmel, beszélgettünk, és egyszer csak azt mondja a párom: "Tudod, mit ennék most? Szalmakrumplit!" Kicsit még elvitatkoztunk rajta, hogy de az mennyi olajjal jár, meg fél napig kell utána szellőztetni, és hogy készíthetnénk mi magunk kockákra vágott krumpliból, sütőben, 2 evőkanál olajjal... de igazából nem kellett nagyon győzködni. Mivel ennyire ritkán eszünk ilyet, talán nem lehet baj belőle. Úgyhogy lementünk a boltba, vettünk egy kiló gyorsfagyasztott szalmakrumplit, kisütöttük, és még forrón, ketchuppal megettük. Valamelyik nap hasonlóan zajlott a szituáció. Csak most sütöttem ki hozzá csirkemellet is. Igazából brassóinak indult, aztán mégsem az lett. Hozzávalók: - 1 kg szalmakrumpli - 0,5 kg csirkemell - konyhasó - bors - étolaj Elkészítés: A csirkemellet vágjuk kockákra, sózzuk, borsozzuk, süssük ki, majd a forró olajban kisütött, aztán sózott krumpliva
Félévente, évente egyszer elcsábulunk. Legutoljára körülbelül tíz hónapja történt ilyen. Ültünk a férjemmel, beszélgettünk, és egyszer csak azt mondja a párom: "Tudod, mit ennék most? Szalmakrumplit!" Kicsit még elvitatkoztunk rajta, hogy de az mennyi olajjal jár, meg fél napig kell utána szellőztetni, és hogy készíthetnénk mi magunk kockákra vágott krumpliból, sütőben, 2 evőkanál olajjal...de igazából nem kellett nagyon győzködni. Mivel ennyire ritkán eszünk ilyet, talán nem lehet baj belőle. Úgyhogy lementünk a boltba, vettünk egy kiló gyorsfagyasztott szalmakrumplit, kisütöttük, és még forrón, ketchuppal megettük. Valamelyik nap hasonlóan zajlott a szituáció. Csak most sütöttem ki hozzá csirkemellet is. Igazából brassóinak indult, aztán mégsem az lett.

Hozzávalók:
- 1 kg szalmakrumpli
- 0,5 kg csirkemell
- konyhasó
- bors
- étolaj

Elkészítés:
A csirkemellet vágjuk kockákra, sózzuk, borsozzuk, süssük ki, majd a forró olajban kisütött, aztán sózott krumplival tálaljuk.

Finom volt, megettük mindet, és legközelebb kb. fél év múlva készítünk újra bolti szalmakrumplit. Jó étvágyat mindenkinek! :-)

Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊

Megjegyzések

 1. Nagyon íncsiklandozó! :) Mióta kikerült szemezek ezzel a recepttel, de elég kezdő vagyok a konyhában és lenne néhány kérdésem.
  A borsból tehetek a szalmakrumplira is, vagy csak a husira?
  Süthetem a krumpli olajában a húst?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ha szereted, persze hogy tehetsz borsot a krumplira. Miért ne? Csak az ízlésed szab határt ezeknek a dolgoknak. ;) A husinak elég csak 3-4 evőkanál olaj, azon fehéredésig kavargatod (míg minden oldala kifehéredik), aztán sózod, borsozod, úgy fűszerezed, ahogy szereted, öntesz alá egy kevés vizet (kb. 1 - 1,5 dl), lefeded, és közepes lángon hagyod, hogy megfőjön. Ez körülbelül 15-20 perc. Néha megkóstolsz egyet, és ha megfőtt, utána leveszed a fedőt, és kevergeted, hagyod, hogy elfőjön a víz alóla, aztán kicsit lepirítod.
   Remélem, sikerül. Jó étvágyat kívánok! :)

   Törlés

Megjegyzés küldése

A szerzői jogokról

Az oldalon található tartalmak részleteikben szabadon felhasználhatóak és terjeszthetőek a forrás hiteles és kattintható link formájú megjelölésével. Egyéb esetekben a tartalom felhasználása tilos. A blogban elhelyezett fényképek az általunk ténylegesen elkészített ételekről, vagy azok fázisairól készültek. A képeket szerzői jog védi, azok máshol történő felhasználását a szerző megtiltja. A blogban közzétett receptek és/vagy fotók kereskedelmi célú felhasználásához a szerző nem járul hozzá, azokat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény által meghatározott módon kell kezelni. Copyright © 2013-2023 www.eztfaldfel.hu