2015. június 11., csütörtök

Hideg, joghurtos ceruzabab főzelék rántott cukkinivel

Ilyen melegben a legjobb választás egy olyan étel, ami hidegen is finom, illetve nem kell mellette sokat ácsorogni a konyhában. Ezen elgondolás mentén lapozgattam a receptgyűjteményemet, és így akadtam rá erre a vajbabfőzelékre, mely egy régi Meglepetés újságból való. Az összeállítása tényleg gyorsan megy, és hűsítőleg hat egy forró napon. Mivel tegnapról maradt még pár friss cukkini itthon - és mivel a család nagy cukkini imádó -, ezért rántott cukkinit készítettem hozzá. De jöjjön a recept! :-)



Hozzávalók a joghurtos ceruzabab főzelékhez rántott cukkinivel:
- 1 kg zsenge ceruzabab (vagy fagyasztott)
- 5-7 dl natúr görög joghurt
- fél citrom reszelt héja
- petrezselyem
- konyhasó
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 csapott teáskanál cukor
- 60 dkg cukkini
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez

Joghurtos ceruzabab főzelék rántott cukkinivel elkészítése:
A babot megpucoljuk, 2-3 centiméteres darabokra vágjuk. Olívaolajon puhára pároljuk, megsózzuk, hozzáadjuk a cukrot, a petrezselymet, és elkeverjük. Belekeverjük a joghurtot, és a fél citrom reszelt héját is. Forralunk rajta egyet, majd hagyjuk kihűlni.

A cukkiniket megmossuk, fél-egy centis karikákra vágjuk, megsózzuk, hagyjuk pár percig, aztán bepanírozzuk, és kisütjük. A rántott cukkinivel tálaljuk a hideg főzeléket.

Jó étvágyat kívánunk! :-)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Google+ Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...