2016. január 22., péntek

Mascarponés csokoládétorta sütés nélkül

Házi mascarponét készítettünk tejszínből, és eljött a felhasználás ideje. Ezt a receptet az egyik receptújságból vágtam ki még valamikor régen, és most úgy gondoltam, itt az ideje, hogy kipróbáljuk. A recept egy 20 cm-es tortaformához írta a mennyiségeket, de nekem jelenleg csak egy 26 cm-es tortaformám van, ezért jóval vékonyabbra sikerült a süti.



Ez azonban nem is volt baj, mert bár nagyon finom lett, de ha dupla ennyi a krém az alapon, akkor biztosan nem bírtuk volna megenni. Nagyon csokis, nagyon édes. :-) Aki édesszájú, annak ez a torta biztosan ízleni fog.

Hozzávalók a tésztához:
- 15 db babapiskóta
- 1-2 evőkanál kakaópor
- 8 dkg margarin
- annyi tej, amennyit felvesz

Hozzávalók a krémhez:
- 10 dkg 40% kakaótartalmú csokoládé
- 15 dkg (házi) mascarpone
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál porcukor
- 2 dl habtejszín (30%, nem növényi eredetű)
- 1 csomag habfixáló
- csokoládéforgács a süti tetejére

A tortalaphoz a babapiskótát szétmorzsoljuk, hozzáadjuk a felolvasztott margarint, és a kakaóport. Jól összekeverjük. Ha a tészta túl száraz lenne, annyi tejet adunk hozzá, amennyitől összeáll. Ezt a masszát sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk. Körülbelül 20 percre a hűtőszekrénybe helyezzük, s közben elkészítjük a krémet.



A mascarponét kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd folyósra kihűtjük, és a mascarponéhoz keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, majd apránként a csokoládés krémhez keverjük.

A hűtőből kivesszük a piskótás alapot, és egyenletesen rákenjük a csokoládés-habos krémet. A tetejét megszórjuk csokoládéforgáccsal. Aztán 2 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy jól lehűljön.

Jó nassolást kívánunk! :-)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Google+ Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...