2016. február 27., szombat

Vajbabfőzelék krumplival és pirított csirkemell kockákkal

Ez is az egyszerűen, gyorsan elkészíthető ételek közé tartozik. Körülbelül egy óra alatt megvan mindennel együtt.



Szóval, ha éppen nincs több időnk, és a család már nem bírna ki egy hosszabb főzőcskézést, akkor ez egy tuti recept. Nálunk havonta egyszer biztosan elkészül. :-)

Hozzávalók a vajbabfőzelékhez:
- 5-6 darab közepes nagyságú krumpli
- 1 kg sárga hüvelyű bab (vajbab)
- 1 fokhagymagerezd vagy egy kicsi házi fokhagymakrém
- őrölt köménymag
- konyhasó
- 1 kis pohár tejföl
- 1 evőkanál liszt
- picike pirosarany vagy házi pirospaprika

A krumplikat megpucoljuk, megmossuk, és kockákra vágjuk. Annyi vízzel, amennyi ellepi, odatesszük főni. Megsózzuk. Amikor félig megfőtt, hozzáadjuk az 1 kg sárgababot, és felöntjük még egy kevés vízzel. Hozzáreszeljük a fokhagymagerezdet, adunk hozzá őrölt köményt. Amikor mindez összefőtt, a tejfölt kikeverjük a liszttel, teszünk hozzá pár kanál levet az ételből, összekeverjük, aztán hozzáöntjük a főzelékhez. Kevergetjük egy kicsit, ha kell még, akkor sózzuk. Mikor jónak ítéljük, levesszük a tűzről, és tálaljuk.

Aki szereti, így a végére meghintheti egy kevés szárított kaporral is. Mi most pirított csirkemellel ettük, de lehet hozzá tükörtojást, vagy sült virslit készíteni. Mindenhogyan finom. :-)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Google+ Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...