Hozzávalók a vajbabfőzelékhez:
- 5-6 darab közepes nagyságú krumpli
- 1 kg sárga hüvelyű bab (vajbab)
- 1 fokhagymagerezd vagy egy kicsi házi fokhagymakrém
- őrölt köménymag
- konyhasó
- 1 kis pohár tejföl
- 1 evőkanál liszt
- picike pirosarany vagy házi pirospaprika
- 1 kg sárga hüvelyű bab (vajbab)
- 1 fokhagymagerezd vagy egy kicsi házi fokhagymakrém
- őrölt köménymag
- konyhasó
- 1 kis pohár tejföl
- 1 evőkanál liszt
- picike pirosarany vagy házi pirospaprika
A krumplikat megpucoljuk, megmossuk, és kockákra vágjuk. Annyi vízzel, amennyi ellepi, odatesszük főni. Megsózzuk. Amikor félig megfőtt, hozzáadjuk az 1 kg sárgababot, és felöntjük még egy kevés vízzel. Hozzáreszeljük a fokhagymagerezdet, adunk hozzá őrölt köményt. Amikor mindez összefőtt, a tejfölt kikeverjük a liszttel, teszünk hozzá pár kanál levet az ételből, összekeverjük, aztán hozzáöntjük a főzelékhez. Kevergetjük egy kicsit, ha kell még, akkor sózzuk. Mikor jónak ítéljük, levesszük a tűzről, és tálaljuk.
Aki szereti, így a végére meghintheti egy kevés szárított kaporral is. Mi most pirított csirkemellel ettük, de lehet hozzá tükörtojást, vagy sült virslit készíteni. Mindenhogyan finom. :-)
Aki szereti, így a végére meghintheti egy kevés szárított kaporral is. Mi most pirított csirkemellel ettük, de lehet hozzá tükörtojást, vagy sült virslit készíteni. Mindenhogyan finom. :-)
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése