csirke , csirkemell , főzelék , vajbab ,

Vajbabfőzelék krumplival és pirított csirkemell kockákkal

Ez is az egyszerűen, gyorsan elkészíthető ételek közé tartozik. Körülbelül egy óra alatt megvan mindennel együtt. Szóval, ha éppen nincs több időnk, és a család már nem bírna ki egy hosszabb főzőcskézést, akkor ez egy tuti recept. Nálunk havonta egyszer biztosan elkészül. 😊 Előkészületek: 20 perc Elkészítés: 30 perc Összesen ennyi idő: 50 perc Adag: 5 főre Hozzávalók a vajbabfőzelékhez: 5-6 darab közepes nagyságú krumpli 1 kg sárga hüvelyű bab (vajbab) 1 fokhagymagerezd vagy egy kicsi házi fokhagymakrém őrölt köménymag konyhasó 1 kis pohár tejföl 1 evőkanál liszt picike pirosarany vagy házi pirospaprika Vajbabfőzelék elkészítése: A krumplikat megpucoljuk, megmossuk, és kockákra vágjuk. Annyi vízzel, amennyi ellepi, odatesszük főni. Megsózzuk. Amikor félig megfőtt, hozzáadjuk az 1 kg sárgababot, és felöntjük még egy kevés vízzel. Hozzáreszeljük a fokhagymagerezdet, adunk hozzá őrölt köményt. Amikor mi

Ez is az egyszerűen, gyorsan elkészíthető ételek közé tartozik. Körülbelül egy óra alatt megvan mindennel együtt. Szóval, ha éppen nincs több időnk, és a család már nem bírna ki egy hosszabb főzőcskézést, akkor ez egy tuti recept. Nálunk havonta egyszer biztosan elkészül. 😊

Előkészületek: 20 perc Elkészítés: 30 perc Összesen ennyi idő: 50 perc Adag: 5 főre
Hozzávalók a vajbabfőzelékhez:
  • 5-6 darab közepes nagyságú krumpli
  • 1 kg sárga hüvelyű bab (vajbab)
  • 1 fokhagymagerezd vagy egy kicsi házi fokhagymakrém
  • őrölt köménymag
  • konyhasó
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • picike pirosarany vagy házi pirospaprika
Vajbabfőzelék elkészítése:

A krumplikat megpucoljuk, megmossuk, és kockákra vágjuk. Annyi vízzel, amennyi ellepi, odatesszük főni. Megsózzuk. Amikor félig megfőtt, hozzáadjuk az 1 kg sárgababot, és felöntjük még egy kevés vízzel. Hozzáreszeljük a fokhagymagerezdet, adunk hozzá őrölt köményt. Amikor mindez összefőtt, a tejfölt kikeverjük a liszttel, teszünk hozzá pár kanál levet az ételből, összekeverjük, aztán hozzáöntjük a főzelékhez. Kevergetjük egy kicsit, ha kell még, akkor sózzuk. Mikor jónak ítéljük, levesszük a tűzről, és tálaljuk.

Aki szereti, így a végére meghintheti egy kevés szárított kaporral is. Mi most pirított csirkemellel ettük, de lehet hozzá tükörtojást, vagy sült virslit készíteni. Mindenhogyan finom. 😊

Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊

Megjegyzések

A szerzői jogokról

Az oldalon található tartalmak részleteikben szabadon felhasználhatóak és terjeszthetőek a forrás hiteles és kattintható link formájú megjelölésével. Egyéb esetekben a tartalom felhasználása tilos. A blogban elhelyezett fényképek az általunk ténylegesen elkészített ételekről, vagy azok fázisairól készültek. A képeket szerzői jog védi, azok máshol történő felhasználását a szerző megtiltja. A blogban közzétett receptek és/vagy fotók kereskedelmi célú felhasználásához a szerző nem járul hozzá, azokat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény által meghatározott módon kell kezelni. Copyright © 2013-2023 www.eztfaldfel.hu