Vajbabfőzelék krumplival és pirított csirkemell kockákkal

Ez is az egyszerűen, gyorsan elkészíthető ételek közé tartozik. Körülbelül egy óra alatt megvan mindennel együtt. Szóval, ha éppen nincs több időnk, és a család már nem bírna ki egy hosszabb főzőcskézést, akkor ez egy tuti recept. Nálunk havonta egyszer biztosan elkészül. :-) Hozzávalók a vajbabfőzelékhez: - 5-6 darab közepes nagyságú krumpli - 1 kg sárga hüvelyű bab (vajbab) - 1 fokhagymagerezd vagy egy kicsi házi fokhagymakrém - őrölt köménymag - konyhasó - 1 kis pohár tejföl - 1 evőkanál liszt - picike pirosarany vagy házi pirospaprika A krumplikat megpucoljuk, megmossuk, és kockákra vágjuk. Annyi vízzel, amennyi ellepi, odatesszük főni. Megsózzuk. Amikor félig megfőtt, hozzáadjuk az 1 kg sárgababot, és felöntjük még egy kevés vízzel. Hozzáreszeljük a fokhagymagerezdet, adunk hozzá őrölt köményt. Amikor mindez összefőtt, a tejfölt kikeverjük a liszttel, teszünk hozzá pár kanál levet az ételből, összekeverjük, aztán hozzáöntjük a főzelékhez. Kevergetjük egy
Ez is az egyszerűen, gyorsan elkészíthető ételek közé tartozik. Körülbelül egy óra alatt megvan mindennel együtt.Szóval, ha éppen nincs több időnk, és a család már nem bírna ki egy hosszabb főzőcskézést, akkor ez egy tuti recept. Nálunk havonta egyszer biztosan elkészül. :-)

Hozzávalók a vajbabfőzelékhez:
- 5-6 darab közepes nagyságú krumpli
- 1 kg sárga hüvelyű bab (vajbab)
- 1 fokhagymagerezd vagy egy kicsi házi fokhagymakrém
- őrölt köménymag
- konyhasó
- 1 kis pohár tejföl
- 1 evőkanál liszt
- picike pirosarany vagy házi pirospaprika

A krumplikat megpucoljuk, megmossuk, és kockákra vágjuk. Annyi vízzel, amennyi ellepi, odatesszük főni. Megsózzuk. Amikor félig megfőtt, hozzáadjuk az 1 kg sárgababot, és felöntjük még egy kevés vízzel. Hozzáreszeljük a fokhagymagerezdet, adunk hozzá őrölt köményt. Amikor mindez összefőtt, a tejfölt kikeverjük a liszttel, teszünk hozzá pár kanál levet az ételből, összekeverjük, aztán hozzáöntjük a főzelékhez. Kevergetjük egy kicsit, ha kell még, akkor sózzuk. Mikor jónak ítéljük, levesszük a tűzről, és tálaljuk.

Aki szereti, így a végére meghintheti egy kevés szárított kaporral is. Mi most pirított csirkemellel ettük, de lehet hozzá tükörtojást, vagy sült virslit készíteni. Mindenhogyan finom. :-)

Megjegyzések

A szerzői jogokról

Az oldalon található tartalmak részleteikben szabadon felhasználhatóak és terjeszthetőek a forrás hiteles és kattintható link formájú megjelölésével. Egyéb esetekben a tartalom felhasználása tilos. A blogban elhelyezett fényképek az általunk ténylegesen elkészített ételekről, vagy azok fázisairól készültek. A képeket szerzői jog védi, azok máshol történő felhasználását a szerző megtiltja. A blogban közzétett receptek és/vagy fotók kereskedelmi célú felhasználásához a szerző nem járul hozzá, azokat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény által meghatározott módon kell kezelni. Copyright © 2013-2023 www.eztfaldfel.hu