Levendulás muffin – a vidám sütemény

Több oka is van annak, hogy ezt a nevet kapta. Először is, ha van intelligens mosópor, és okos telefon (meg még sorolhatnám...) , akkor miért ne lehetne jókedvű muffin? Jó idő van, süt a nap, szép színesek a muffin-formák, s ínycsiklandó illata van a levendulás pufiknak, úgyhogy nekem ez a sütemény most kimondottan vidám. :-) A férjem alig bírta kivárni, hogy megsüljenek a levendulavirágokkal dúsított, és díszített muffinok. A tetszés, a magával ragadó illat, és az ízélmény garantált. :-) Hozzávalók a levendulás muffinhoz: (Az adagokat 2 dl-es csészével mérjük ki.) - 2 pohár liszt - fél pohár porcukor - 1 csomag sütőpor - 1 tojás - fél pohár étolaj - 1 pohár tej - 1 csomag vaníliás cukor - 1 púpos evőkanál szárított levendulavirág Levendulás muffin elkészítése: Az összes hozzávalót villával összekeverjük, kiadagoljuk a muffin-formákba, a tetejét megszórjuk még egy kevés levendulavirággal, és 20 perc alatt 180 fokon megsütjük. És ezzel már is elkészült ez a roppant
Több oka is van annak, hogy ezt a nevet kapta. Először is, ha van intelligens mosópor, és okos telefon (meg még sorolhatnám...), akkor miért ne lehetne jókedvű muffin? Jó idő van, süt a nap, szép színesek a muffin-formák, s ínycsiklandó illata van a levendulás pufiknak, úgyhogy nekem ez a sütemény most kimondottan vidám. :-)



A férjem alig bírta kivárni, hogy megsüljenek a levendulavirágokkal dúsított, és díszített muffinok. A tetszés, a magával ragadó illat, és az ízélmény garantált. :-)

Hozzávalók a levendulás muffinhoz:
(Az adagokat 2 dl-es csészével mérjük ki.)
- 2 pohár liszt
- fél pohár porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 tojás
- fél pohár étolaj
- 1 pohár tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 púpos evőkanál szárított levendulavirág

Levendulás muffin elkészítése:
Az összes hozzávalót villával összekeverjük, kiadagoljuk a muffin-formákba, a tetejét megszórjuk még egy kevés levendulavirággal, és 20 perc alatt 180 fokon megsütjük. És ezzel már is elkészült ez a roppant bonyolult finomság. :-)



Jó sütögetést! :-)

Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊

Megjegyzések

A szerzői jogokról

Az oldalon található tartalmak részleteikben szabadon felhasználhatóak és terjeszthetőek a forrás hiteles és kattintható link formájú megjelölésével. Egyéb esetekben a tartalom felhasználása tilos. A blogban elhelyezett fényképek az általunk ténylegesen elkészített ételekről, vagy azok fázisairól készültek. A képeket szerzői jog védi, azok máshol történő felhasználását a szerző megtiltja. A blogban közzétett receptek és/vagy fotók kereskedelmi célú felhasználásához a szerző nem járul hozzá, azokat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény által meghatározott módon kell kezelni. Copyright © 2013-2023 www.eztfaldfel.hu