Nagyon szeretjük a feleségemmel mindketten ezt a finom salátát. Rengeteg finomság van benne, és a tésztának köszönhetően akár önállóan is fogyasztható egy könnyű reggelinek, tízórainak, uzsonnának, vagy akár vacsorának is. Nekünk ezúttal a karácsonyi menü részeként készült el. A receptjét évekkel ezelőtt látta az egyik televíziós főző műsorban (már nem emlékszik melyikben) , és onnan körmölte le a kis receptes gyűjteményébe. Azóta már számtalanszor elkészítette, és minden egyes alkalommal nagy élvezettel csemegéztük. Az egyetlen, amit nem szeretek ebben a salátában, hogy minél tovább áll, annál inkább "szárad". Ez azalatt azt értem, hogy az idő múlásával egyenesen arányos a tészta által a salátából felszívott nedvesség. Így a saláta egyre szárazabbnak hat. Ez nem baj, hiszen nálunk ritkán kell, hogy egy, maximum két napnál tovább álljon, mert ennyi idő alatt simán megesszük ezt a finomságot... Hozzávalók a tésztasalátához: - 2 üveg csemegeuborka - 2 db kígyóubork
Nagyon szeretjük a feleségemmel mindketten ezt a finom salátát. Rengeteg finomság van benne, és a tésztának köszönhetően akár önállóan is fogyasztható egy könnyű reggelinek, tízórainak, uzsonnának, vagy akár vacsorának is. Nekünk ezúttal a karácsonyi menü részeként készült el. A receptjét évekkel ezelőtt látta az egyik televíziós főző műsorban (már nem emlékszik melyikben), és onnan körmölte le a kis receptes gyűjteményébe.
Azóta már számtalanszor elkészítette, és minden egyes alkalommal nagy élvezettel csemegéztük. Az egyetlen, amit nem szeretek ebben a salátában, hogy minél tovább áll, annál inkább "szárad". Ez azalatt azt értem, hogy az idő múlásával egyenesen arányos a tészta által a salátából felszívott nedvesség. Így a saláta egyre szárazabbnak hat. Ez nem baj, hiszen nálunk ritkán kell, hogy egy, maximum két napnál tovább álljon, mert ennyi idő alatt simán megesszük ezt a finomságot...
Azóta már számtalanszor elkészítette, és minden egyes alkalommal nagy élvezettel csemegéztük. Az egyetlen, amit nem szeretek ebben a salátában, hogy minél tovább áll, annál inkább "szárad". Ez azalatt azt értem, hogy az idő múlásával egyenesen arányos a tészta által a salátából felszívott nedvesség. Így a saláta egyre szárazabbnak hat. Ez nem baj, hiszen nálunk ritkán kell, hogy egy, maximum két napnál tovább álljon, mert ennyi idő alatt simán megesszük ezt a finomságot...
Hozzávalók a tésztasalátához:
- 2 üveg csemegeuborka
- 2 db kígyóuborka
- 2 db kaliforniai paprika
- 4 db paradicsom
- 1 kis üveg gyöngyhagyma
- 2 doboz csemege kukorica
- 20 dkg füstölt sonka
- 25 dkg trappista sajt
- 500 g száraztészta (szarvacska)
- 2 db kígyóuborka
- 2 db kaliforniai paprika
- 4 db paradicsom
- 1 kis üveg gyöngyhagyma
- 2 doboz csemege kukorica
- 20 dkg füstölt sonka
- 25 dkg trappista sajt
- 500 g száraztészta (szarvacska)
A tartár mártáshoz:
- 400 g majonéz
- 2 nagy doboz tejföl (~375 g)
- ízlés szerint konyhasó, kristálycukor
- ízlés szerint mustár
- ízlés szerint paprika krém
- két csipetnyi őrölt fehér bors
- két evőkanál citromlé (elhagyható)
- 2 nagy doboz tejföl (~375 g)
- ízlés szerint konyhasó, kristálycukor
- ízlés szerint mustár
- ízlés szerint paprika krém
- két csipetnyi őrölt fehér bors
- két evőkanál citromlé (elhagyható)
Tésztasaláta elkészítése:
A tésztát főzzük ki, majd a leszűrést követően hagyjuk kicsit hűlni. Addig a hozzávalókat - a gyöngyhagyma kivételével - vágjuk apró kockákra. Készítsük el a tartármártást, majd borítsuk bele az összes hozzávalót. Keverjük össze alaposan az egészet, és rakjuk a hűtőbe, ahol pár óra alatt kellően összeérnek az ízek. Ennyire egyszerű az elkészítése, ugyanakkor egy nagyon finom, tartalmas saláta, amely garantáltan meghozza a sikert...
Mindenkinek jó étvágyat kívánunk a tésztasalátához... :-)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése