Almás rétes

Újabb almás recepttel bővítettem a választékot, és koránt sem ez lesz az utolsó almás finomság. Mint ígértük, almát almával fogunk enni, segítve ezzel a magyar termelőket. A " Almamentés: vásároljunk minél több magyar almát " című posztunkban bővebben is írtunk erről. Valamikor régen egyszer már készítettem rétest, de azóta nem. Valahogy nem vagyok nagy rétes-rajongó. Ennek ellenére a mostani almás rétesnek nem tudtam ellenállni. Kihagyhatatlan recept. Nem mellesleg pedig ízlett a férjemnek is, így nem kellett napokig jobbra-balra pakolászni a sütit, meg kerülgetni. Mondjuk, nálunk ilyen probléma még csak véletlenül sem üti fel a fejét. Ha süti van, akkor pillanatok alatt elfogy. Nézzük is a receptet: Hozzávalók az almás réteshez (2 rúdhoz) : - egy csomag réteslap (6 lap; 40*40 cm) - 8-10 darab közepes alma - egy-másfél evőkanál cukor - egy-másfél kávéskanál fahéj - 10 dkg darált dió - 1 tojás sárgája Almás rétes elkészítése: Az almákat hámozzuk meg, és
Újabb almás recepttel bővítettem a választékot, és koránt sem ez lesz az utolsó almás finomság. Mint ígértük, almát almával fogunk enni, segítve ezzel a magyar termelőket. A "Almamentés: vásároljunk minél több magyar almát" című posztunkban bővebben is írtunk erről.


Valamikor régen egyszer már készítettem rétest, de azóta nem. Valahogy nem vagyok nagy rétes-rajongó. Ennek ellenére a mostani almás rétesnek nem tudtam ellenállni. Kihagyhatatlan recept. Nem mellesleg pedig ízlett a férjemnek is, így nem kellett napokig jobbra-balra pakolászni a sütit, meg kerülgetni. Mondjuk, nálunk ilyen probléma még csak véletlenül sem üti fel a fejét. Ha süti van, akkor pillanatok alatt elfogy. Nézzük is a receptet:

Hozzávalók az almás réteshez (2 rúdhoz):
- egy csomag réteslap (6 lap; 40*40 cm)
- 8-10 darab közepes alma
- egy-másfél evőkanál cukor
- egy-másfél kávéskanál fahéj
- 10 dkg darált dió
- 1 tojás sárgája

Almás rétes elkészítése:
Az almákat hámozzuk meg, és reszeljük le. Adjuk hozzá a cukrot és a fahéjat, és hagyjuk kicsit állni. Három réteslapból készítünk egy rétest, tehát a hat lapból két rétesrúd lesz. Az első lapot tegyük egy tiszta, bevizezett és kicsavart konyharuhára, kenjük meg egy kicsi olajjal, aztán tegyük rá a következő lapot. Ezzel ugyanúgy járunk el, mint az előzővel, aztán végül rakjuk rá a harmadik lapot. Én azt is megkentem egy kicsi olajjal. Aztán megszórtam a darált dió felével, és óvatosan eloszlattam rajta kinyomkodott almareszelék felét is. A konyharuha segítségével óvatosan feltekertem, megkentem tojássárgával. A másik rudat ugyanígy készítettem. Előmelegített sütőben 200 fokon 20-30 percig sütöttem. Jó étvágyat!

Recept forrás: betond.blogspot.hu

Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊

Megjegyzések

A szerzői jogokról

Az oldalon található tartalmak részleteikben szabadon felhasználhatóak és terjeszthetőek a forrás hiteles és kattintható link formájú megjelölésével. Egyéb esetekben a tartalom felhasználása tilos. A blogban elhelyezett fényképek az általunk ténylegesen elkészített ételekről, vagy azok fázisairól készültek. A képeket szerzői jog védi, azok máshol történő felhasználását a szerző megtiltja. A blogban közzétett receptek és/vagy fotók kereskedelmi célú felhasználásához a szerző nem járul hozzá, azokat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény által meghatározott módon kell kezelni. Copyright © 2013-2023 www.eztfaldfel.hu