Újabb almás recepttel bővítettem a választékot, és koránt sem ez lesz az utolsó almás finomság. Mint ígértük, almát almával fogunk enni, segítve ezzel a magyar termelőket. A
"Almamentés: vásároljunk minél több magyar almát" című posztunkban bővebben is írtunk erről.
Valamikor régen egyszer már készítettem rétest, de azóta nem. Valahogy nem vagyok nagy rétes-rajongó. Ennek ellenére a mostani almás rétesnek nem tudtam ellenállni. Kihagyhatatlan recept. Nem mellesleg pedig ízlett a férjemnek is, így nem kellett napokig jobbra-balra pakolászni a sütit, meg kerülgetni. Mondjuk, nálunk ilyen probléma még csak véletlenül sem üti fel a fejét. Ha süti van, akkor pillanatok alatt elfogy. Nézzük is a receptet:
Hozzávalók az almás réteshez (2 rúdhoz):
- egy csomag réteslap
(6 lap; 40*40 cm)
- 8-10 darab közepes alma
- egy-másfél evőkanál cukor
- egy-másfél kávéskanál fahéj
- 10 dkg darált dió
- 1 tojás sárgája
Almás rétes elkészítése:
Az almákat hámozzuk meg, és reszeljük le. Adjuk hozzá a cukrot és a fahéjat, és hagyjuk kicsit állni. Három réteslapból készítünk egy rétest, tehát a hat lapból két rétesrúd lesz. Az első lapot tegyük egy tiszta, bevizezett és kicsavart konyharuhára, kenjük meg egy kicsi olajjal, aztán tegyük rá a következő lapot. Ezzel ugyanúgy járunk el, mint az előzővel, aztán végül rakjuk rá a harmadik lapot. Én azt is megkentem egy kicsi olajjal. Aztán megszórtam a darált dió felével, és óvatosan eloszlattam rajta kinyomkodott almareszelék felét is. A konyharuha segítségével óvatosan feltekertem, megkentem tojássárgával. A másik rudat ugyanígy készítettem. Előmelegített sütőben 200 fokon 20-30 percig sütöttem. Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése