Rakott sárgahüvelyű bab - csirkemellel rakott vajbab

A rakott ételek variációszáma végtelen. Mi pedig szeretjük az egytálételeket. Csak előkészítek mindent, egymásra halmozom, és megsütöm. A családom imádja, és nálunk nem igen szokott maradni másnapra - pedig néha nem bánnám. :-) De mindennek van jó oldala, így ennek is: találhatok, és tálalhatok újabb és újabb rakott ételeket. Ez a csirkemellel rakott vajbab nagyon hasonlít a csirkemelles rakott karfiol/brokkoli receptünkhöz, ami szintén nagy kedvenc (főleg nekem) . De ez mégis más, itt pörköltes alap van, és vajbab. A gyerek is szerette nagyon. Kell ennél több? Egy morzsa nem sok, annyi sem maradt belőle, úgyhogy jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki a következő alapanyagokat szereti, mert akkor egyben is ízleni fog! :-) Hozzávalók a rakott sárgahüvelyű babhoz: - 0,5 kg vajbab - 0,5 kg darált csirkemell - 2 zacskós rizs - 2 nagy pohár tejföl - 1 vöröshagyma (vagy 1 evőkanál házi vöröshagymakrém ) - 2 gerezd fokhagyma (vagy 2 mokkáskanál házi fokhagymakrém ) - konyhasó
A rakott ételek variációszáma végtelen. Mi pedig szeretjük az egytálételeket. Csak előkészítek mindent, egymásra halmozom, és megsütöm. A családom imádja, és nálunk nem igen szokott maradni másnapra - pedig néha nem bánnám. :-) De mindennek van jó oldala, így ennek is: találhatok, és tálalhatok újabb és újabb rakott ételeket.



Ez a csirkemellel rakott vajbab nagyon hasonlít a csirkemelles rakott karfiol/brokkoli receptünkhöz, ami szintén nagy kedvenc (főleg nekem). De ez mégis más, itt pörköltes alap van, és vajbab. A gyerek is szerette nagyon. Kell ennél több? Egy morzsa nem sok, annyi sem maradt belőle, úgyhogy jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki a következő alapanyagokat szereti, mert akkor egyben is ízleni fog! :-)

Hozzávalók a rakott sárgahüvelyű babhoz:
- 0,5 kg vajbab
- 0,5 kg darált csirkemell
- 2 zacskós rizs
- 2 nagy pohár tejföl
- 1 vöröshagyma (vagy 1 evőkanál házi vöröshagymakrém)
- 2 gerezd fokhagyma (vagy 2 mokkáskanál házi fokhagymakrém)
- konyhasó
- bors
- fűszerpaprika

Rakott sárgahüvelyű bab elkészítése:
A vajbabot sós vízben pároljuk puhára, szedjük ki egy tálba, majd ugyanebben a vízben a zacskós rizset főzzük meg. Itt jegyezném meg, hogy mi most saját magunk daráltuk a húst a Klarstein multifunkciós gépével, s nagyon meg voltunk elégedve vele. Ugyanis egyre jobban elrettenünk az előre ledarált húsoktól, hogy mi minden is kerülhet ezekbe bele... így egyre gyakrabban készítjük immár ezt is itthon. Előszedjük a Klarstein gépet, és pillanatok alatt ledaráljuk a húst - s nyugodtan eszünk, mert tudjuk, mi van a darált húsban. :-) De ha te idő hiányában készen szeretnéd megvásárolni a darált húst, akkor ajánlom a henteseket, akik ott, előtted darálják le az általad kiválasztott húst!



Szóval a darált húst fűszerezzük sóval, borssal, aztán fehéredésig sütjük, majd pirospaprikával megszórjuk, és felöntjük egy kevés vízzel. Így pároljuk pár percig. Mikor készen van, jöhet az étel összerakása! Egy hőálló sütőtálat vajazzunk ki. A legaljára terítsünk szét egy zacskó főtt rizset. Erre rakjuk a hús felét (én a levét nem öntöttem rá), majd kenjünk rá egy nagy pohár tejfölt. Arra jöjjön a főtt bab fele, majd újra egy csomag rizs, hús, bab, és a tetejére a maradék tejföl. Ezt berakjuk a sütőbe 200 fokon 25-30 percre, míg szépen megpirul a tetején a tejföl, s már fogyasztható is!

Jó étvágyat kívánunk! :-)

Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊

Megjegyzések

A szerzői jogokról

Az oldalon található tartalmak részleteikben szabadon felhasználhatóak és terjeszthetőek a forrás hiteles és kattintható link formájú megjelölésével. Egyéb esetekben a tartalom felhasználása tilos. A blogban elhelyezett fényképek az általunk ténylegesen elkészített ételekről, vagy azok fázisairól készültek. A képeket szerzői jog védi, azok máshol történő felhasználását a szerző megtiltja. A blogban közzétett receptek és/vagy fotók kereskedelmi célú felhasználásához a szerző nem járul hozzá, azokat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény által meghatározott módon kell kezelni. Copyright © 2013-2023 www.eztfaldfel.hu