fasírt , sertéshús ,

Fasírtgolyócskák, ahogy mi készítjük

Jómagam és a feleségem annyira nem vagyunk oda a fasírtért, de a gyerekeink imádják, ezért viszonylag rendszeresen szoktuk készíteni. És mivel gyerekekről van szó, így nem hagyományos formában készül nálunk a fasírt, hanem fasírtgolyócskák formájában. Egyrészt azért, mert így valamiért jobban szeretik. Másrészt pedig azért, mert így jobban fel tudják mérni, hogy elvesznek még egyet, azt meg is bírják-e majd enni. Szóval ha fasírt, akkor nálunk az alább bemutatott fasírtgolyók a dobogósak. 😊 Előkészületek: 20 perc Elkészítés: 30 perc Összesen ennyi idő: 50 perc Adag: kb. 50 db Hozzávalók a fasírtgolyókhoz: 1 kg darált sertéshús 2 szikkadt zsemle 1 dl tej 2 tojás 15 dkg zsemlemorzsa konyhasó őrölt bors 1 fej vöröshagyma (vagy 1 evőkanál házi vöröshagymakrém ) 2 gerezd fokhagyma (vagy 1 teáskanál házi fokhagymakrém ) olaj a sütéshez Fasírtgolyók elkészítése: A megpucolt, kis kockákra vágott vörösha

Jómagam és a feleségem annyira nem vagyunk oda a fasírtért, de a gyerekeink imádják, ezért viszonylag rendszeresen szoktuk készíteni. És mivel gyerekekről van szó, így nem hagyományos formában készül nálunk a fasírt, hanem fasírtgolyócskák formájában.

Egyrészt azért, mert így valamiért jobban szeretik. Másrészt pedig azért, mert így jobban fel tudják mérni, hogy elvesznek még egyet, azt meg is bírják-e majd enni. Szóval ha fasírt, akkor nálunk az alább bemutatott fasírtgolyók a dobogósak. 😊

Előkészületek: 20 perc Elkészítés: 30 perc Összesen ennyi idő: 50 perc Adag: kb. 50 db
Hozzávalók a fasírtgolyókhoz:
  • 1 kg darált sertéshús
  • 2 szikkadt zsemle
  • 1 dl tej
  • 2 tojás
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • konyhasó
  • őrölt bors
  • 1 fej vöröshagyma (vagy 1 evőkanál házi vöröshagymakrém)
  • 2 gerezd fokhagyma (vagy 1 teáskanál házi fokhagymakrém)
  • olaj a sütéshez
Fasírtgolyók elkészítése:

A megpucolt, kis kockákra vágott vöröshagymát, és a zúzott fokhagymát (vagy a házi vöröshagymakrémet és a házi fokhagymakrémet) barnára pirítjuk (amennyiben hagymakrémeket használunk, ezt a lépést kihagyjuk). A szikkadt zsemléket beáztatjuk a tejbe. Aztán kinyomkodjuk a zsemléket, majd a hússal, tojással, pirított fokhagymával, és a vöröshagymával, a sóval (hagymakrémet esetén sokkal kevesebb plusz sót igényel, mert a krémek eleve sósak), őrölt borssal összedolgozzuk.

Ha nem formázható, akkor esetleg zsemlemorzsa hozzáadásával jobbá tehetjük a massza állagát. Nedves kézzel diónyi gombócokat formázunk belőle, zsemlemorzsába megforgatjuk, és bő, forró olajban kisütjük őket. És ennyi is lett volna. Lehet tálalni! A gyerekek garantáltan imádni fogják! 😊

Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊

Megjegyzések

A szerzői jogokról

Az oldalon található tartalmak részleteikben szabadon felhasználhatóak és terjeszthetőek a forrás hiteles és kattintható link formájú megjelölésével. Egyéb esetekben a tartalom felhasználása tilos. A blogban elhelyezett fényképek az általunk ténylegesen elkészített ételekről, vagy azok fázisairól készültek. A képeket szerzői jog védi, azok máshol történő felhasználását a szerző megtiltja. A blogban közzétett receptek és/vagy fotók kereskedelmi célú felhasználásához a szerző nem járul hozzá, azokat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény által meghatározott módon kell kezelni. Copyright © 2013-2023 www.eztfaldfel.hu