2013. július 7., vasárnap

Fűszeres uborkasaláta tejföl nélkül...

A tegnapi ebédhez (tepsis krumpli cukkinis lecsóval) is ezt a saját ízesítésű uborkasalátát ettük. Fantasztikus volt. Szeretem a finoman fűszerezett ételeket, így néha kipróbálok ezt-azt. A klasszikus uborkasalátát is szeretem, a tejfölös uborkasalátát is szeretem, de mivel a tegnapi étel egy saját kreálmányom, így azt gondoltam, a mellé tálalt saláta is legyen egyedi. És jelentem, ez sikerült. Egyedi lett, pikáns lett, finom lett...

Hozzávalók a fűszeres uborkasalátához:
- 2 db kígyóuborka
- 3 evőkanál 20%-os ételecet
- 3 evőkanál kristálycukor
- 1 mokkáskanál konyhasó
- 5-10 koriandermag darabosra törve
- 10-20 mustármag darabosra törve
- késhegynyi őrölt színes bors
- 1 mokkáskanál fűszerpaprika
- ízlés őrölt chili paprika (kihagyható)
- 2 mokkáskanál morzsolt petrezselyem
- 1 liter víz

Fűszeres uborkasaláta elkészítése:
Az uborkát gyaluljuk le uborkagyalun. Mi hullámosra gyalultuk, de ezt egyéni igény szerint lehet más is. Az egy literhez adjunk három evőkanál 20%-os ecetet, három evőkanál kristálycukrot, egy mokkáskanál konyhasót, majd addig kevergessük, amíg teljesen el nem olvasd a só és a cukor is. Ekkor mehet bele a hozzávalóknál említett menyiségben az összes fűszer. Kevergessük kicsit, majd kóstoljuk meg. Ha szeretnénk, ízesítsük még ízlés szerint. A lének erősen ecetesnek kell lennie, és a többi fűszer is domináljon, mert a kígyóuborkából kiázó nagy mennyiségű víz fel fogja hígítani. Ha ez megvan, tegyük be a hűtőbe legalább 5-6 órát pihenni, hogy az ízek összeérjenek benne. Ezt követően hidegen lehet tálalni. nekünk nagyon ízlett...

Jó étvágyat kívánunk mindenkinek! :-)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Google+ Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...