Almás piskóta fahéjjal

Eljött a nyári alma szezonja, és bár ez nem egy karakteres ízű alma, de arra mindenképpen alkalmas, hogy elkészítsük a nyár első almás süteményét, ami nálunk ez az almás piskóta lett. Ezt a receptet az én drága feleségem már sok-sok alkalommal elkészítette, mert egyrészt nagyon szeretjük, másrészt nagyon gyors és egyszerű. Általában több különböző almából - leginkább a savanykásabbakból - szoktuk készíteni, de mint ez ma kiderült, nyári almával is roppant finom lett. Hozzávalók az almás piskótához: - 20 dkg finomliszt - 20 dkg kristálycukor - 2 dkg kakaópor - 50-60 dkg alma - fél csomag sütőpor - 4 tojás - fahéj és porcukor a szóráshoz Almás piskóta elkészítése: Az almákat hámozzuk meg, vágjuk gerezdekre (nyolcadoljuk) és tegyük egy tál vízbe. Tipp: ha vízbe teszünk egy kevéske citromlevet, akkor az alma nem barnul meg. Vegyünk elő egy közepes méretű tepsit, és béleljük ki szilikonos sütőpapírral. Erre helyezzük rá szépen rendezett sorokba az alma gerezdeket. Mi ezt
Eljött a nyári alma szezonja, és bár ez nem egy karakteres ízű alma, de arra mindenképpen alkalmas, hogy elkészítsük a nyár első almás süteményét, ami nálunk ez az almás piskóta lett. Ezt a receptet az én drága feleségem már sok-sok alkalommal elkészítette, mert egyrészt nagyon szeretjük, másrészt nagyon gyors és egyszerű. Általában több különböző almából - leginkább a savanykásabbakból - szoktuk készíteni, de mint ez ma kiderült, nyári almával is roppant finom lett.

Hozzávalók az almás piskótához:
- 20 dkg finomliszt
- 20 dkg kristálycukor
- 2 dkg kakaópor
- 50-60 dkg alma
- fél csomag sütőpor
- 4 tojás
- fahéj és porcukor a szóráshoz

Almás piskóta elkészítése:
Az almákat hámozzuk meg, vágjuk gerezdekre (nyolcadoljuk) és tegyük egy tál vízbe. Tipp: ha vízbe teszünk egy kevéske citromlevet, akkor az alma nem barnul meg. Vegyünk elő egy közepes méretű tepsit, és béleljük ki szilikonos sütőpapírral. Erre helyezzük rá szépen rendezett sorokba az alma gerezdeket. Mi ezt általában ketten csináljuk az én drága feleségemmel, és eléggé szinkronban vagyunk, így mire én az almákkal végzek, ő már bekeverte a tésztát. Ha valaki egyedül készíti, akkor az almákat hagyja a vízben, és csak akkor pakolja a tepsibe, ha bekeverte már a tésztát, különben megbarnulnak az almák.


A tésztához a tojásokat törjük fel, majd keverjük hozzá a porcukrot, majd verjünk belőle habot. A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd ezt adagoljuk hozzá a tojásos masszához. A tészta felét öntsük a tepsiben sorakozó almákra, a másik felébe keverjük bele a kakaóport, és ezt öntsük következő rétegként a tepsibe. 160 fokos előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Miután elkészültünk, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk 10-20 percig hűlni a tepsiben, majd egy tálcára fordítsuk át, és szedjük le róla a sütőpapírt. Így az almás rész lesz a teteje. Ízlés szerint daraboljuk egy vagy két alma gerezdenként. A tetejét fahéjjal kevert porcukorral szórjuk meg, és úgy tálaljuk.

Mindenkinek jó étvágyat kívánunk ehhez a nagyon gyorsan elkészíthető finomsághoz. :-)

Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊

Megjegyzések

  1. Elkészítettem tegnap. Gyorsan el is fogyott :) egyszerű és nagyon ízletes! Köszönöm a receptet, megmarad állandó receptnek a konyhámban.

    A párom szerint legközelebb egy kis tejszínhabot tegyünk a tetejére, mert úgy is biztosan finom. Kifogjuk úgy is próbálni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy ízlett. Ez egy ilyen hirtelen süti, mert nagyon gyorsan elkészíthető. :-) Majd lehet, mi is kipróbáljuk tejszínhabbal (is). :-)

      Törlés
  2. Ha nincs szilikonos sütőpapír akkor ,hogy süssük,hogy biztos ilyen szép legyen?? Nagyon guszta,szeretném megsütni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Ha nincsen szilikonos sütőpapírod, akkor megpróbálhatod azt, hogy kivajazod a tepsit, és megszórod zsemlemorzsával úgy, hogy rendesen befedje azt. Elvileg ennek is működnie kell, de garanciát nem tudok rá adni, mert így még nem próbáltuk... :-)

      Törlés
  3. Még nyáron megsütöttem, azt hittem elajulok olyan finom volt. A hétvégén újra eszembe jutott, és rettegtem, h nem találom meg a neten.. De sikerült ❤️ köszönjük ❤️

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Iratkozz fel a blogra, és akkor nem maradsz le egyetlen receptünkről sem, bár az utóbbi években ritkán került fel új. Örülünk, hogy sikerült. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

A szerzői jogokról

Az oldalon található tartalmak részleteikben szabadon felhasználhatóak és terjeszthetőek a forrás hiteles és kattintható link formájú megjelölésével. Egyéb esetekben a tartalom felhasználása tilos. A blogban elhelyezett fényképek az általunk ténylegesen elkészített ételekről, vagy azok fázisairól készültek. A képeket szerzői jog védi, azok máshol történő felhasználását a szerző megtiltja. A blogban közzétett receptek és/vagy fotók kereskedelmi célú felhasználásához a szerző nem járul hozzá, azokat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény által meghatározott módon kell kezelni. Copyright © 2013-2023 www.eztfaldfel.hu