2014. február 10., hétfő

Gyors almás-diós sütemény

A változatosság kedvéért megint egy olyan recept következik, amelyik az én drágám több éve folyamatosan saját kézzel íródó négyzethálós receptgyűjteményéből való. Így sajnos a valódi forrást ismét nem tudjuk megjelölni, de azt előre leszögezzük, akármennyire finom és szép is ez a süti, nem a saját receptünk. :-) Na és most, hogy előre megmagyaráztuk a bizonyítványunkat, jöjjön a valódi bevezető. Ezt a sütit - bár jó pár éve megvan már a receptje - most először készítette el az én egyetlenem. Még decemberben kaptunk a feleségem édesanyjától több, mint tíz kilogramm igazi szabolcsi almát. Mivel ebből még mindig volt egy pár szem, amelyek már kezdtek kissé ráncosodni, úgy döntött a feleségem, hogy készít valami almásat, valami finomat, valami gyorsat... na ez a szépség lett belőle. Megjegyzem azért halkan, hogy ez valóban almás, finom és gyors egyszerre. Éppolyan gyorsan fogy el, mint amilyen gyorsan elkészül... ;-)

Hozzávalók a gyors almás-diós süteményhez:
- 30 dkg porcukor
- 20 dkg liszt
- 5 dkg darált dió
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél csomag sütőpor
- 3 nagyobb alma
- 3 tojás

Gyors almás-diós sütemény elkészítés:
Az almákat hámozzuk meg, majd reszeljük le. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a lisztet, a sütőport, a diót és a reszelt almát. Jól összekeverjük, aztán szilikonos sütőpapírral bélelt (vagy kivajazott, lisztezett) tepsibe simítjuk a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Ezt követően vegyük ki a sütőből, hagyjuk langy-melegre hűlni, majd hámozzuk le róla a sütőpapírt. Tálalhatjuk akármilyen szeletekre vágva. Az én egyetlenem pogácsa kiszúróval formázta meg, ami igen csak emelte a vizuális élményt...

Mindenkinek kellemes nassolgatást kívánunk ehhez a gyorsan elkészíthető nagyon finom süteményhez. :-)

8 megjegyzés :

  1. Szia Zsolt! Köszönet a finom és valóban szuper gyors receptért! Nagyon jó lett, bár nekem kicsit édes, de a párom az 1. adag felét fölfalta azonnal. A diót/mogyorót a tetejére daraboltam, mert kifelejtődött és szilikonos muffinformában sütve nagyon hasonló lett a párodéhoz, így 2 adagból 54 darab lett. Köszönet Neked azért, mert megosztod velünk a földi jókat és a párodnak, mert kitartóan megvalósítja! Krisztina ^_^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Köszönjük szépen az elismerést, és a kedves szavakat. Igyekszünk értékes recepteket megosztani az olvasókkal. :-) Örülünk, hogy sikere volt a sütinek... ;-)

      Törlés
  2. Ez a sütemény elkészíthető friss almából is vagy csak már ráncosodóból?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szervusz!

      Természetesen friss almából is elkészíthető. :-)
      Úgy is nagyon finom... :-)

      Törlés
    2. Tegnap elkészítettem a recept alapján friss, lédús almából, de szerintem emiatt nem lett az igazi, "ázott" lett a tészta. Aki teheti, inkább ráncosból csinálja!

      Törlés
    3. Friss almából is lehet, csak azt lereszelés után be kell cukrozni, és hagyni kicsit, hogy a leve kijöjjön, aztán picit kinyomkodni, és úgy mehet a masszához. Sajnálom, hogy nem sikerült... :(

      Törlés

Google+ Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...