2014. március 19., szerda

Majdnem finomfőzelék - mexikói zöldségkeverékből

Szeretjük a finomfőzeléket, de egyszer valamikor, amikor késő este értünk haza az én drágámmal, és gyorsan kellett valami vacsorát rittyenteni (és nem volt otthon friss zöldség, csak gyorsfagyasztott mexikói zöldségkeverék), ezzel a hamis finomfőzelék verzióval rukkolt elő, ami nagyon-nagyon finom lett. És ami még fontosabb, villámgyorsan (kb. 30-40 perc) alatt elkészíthető, és bizony minden ember életében adódhatnak olyan helyzetek, amikor gyorsan kell valamit az asztalra tenni, de nem akarunk a leveskockához nyúlni...

Hozzávalók a majdnem finomfőzelékhez:
- 1 kg mexikói zöldségkeverék
- 3-4 evőkanál liszt
- 3 dl tej (vagy tejföl, de tejföl esetén elég 1-2 evőkanál liszt)
- konyhasó
- petrezselyemzöld

Majdnem finomfőzelék elkészítése:
A zöldségkeveréket tegyük oda sós vízben főni. Amikor már puhára főtt, a tejben (vagy tejfölben) keverjük el csomómentesen a lisztet, és ezzel habarjuk be a főzeléket. Ezzel főzzük addig, míg jól be nem sűrűsödik, majd zárjuk el alatta a tüzet. Adjuk hozzá ízlés szerint a petrezselyemzöldet, keverjük össze, és így hagyjuk kicsit pihenni. Nagyjából fél óra alatt az ízek összeérnek, és akkor - még forrón - tálalható is.

Megjegyzés: aki jobban szereti úgy, az készítheti hagymás alappal is. Ehhez vágjunk apró kockákra egy vöröshagymát, dinszteljük meg, és erre tegyük a zöldségeket, onnantól minden úgy megy, ahogy fentebb írtuk. Mi jobban szeretjük így, natúr.

Mindenkinek jó étvágyat kívánunk a majdnem finomfőzelékhez... :-)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Google+ Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...