Őszibarackos gyümölcstorta zselatin nélkül

Már korábban is készített az én drága feleségem gyümölcstortát, de őszibarackosat most először. Az a jó ebben a tortában, hogy sokféleképpen variálható ha figyelembe vesszük hogy a pudingot is változtathatjuk meg a gyümölcsöt, vagy gyümölcsöket is. A bátrabbak akár a piskótatésztába is tehetnek ezt-azt (pl: mazsola, kakaópor, stb.) . Azonban mivel az én egyetlenem nem szereti a zselatint, ezt mi lehagytuk róla. Persze tudjuk, hogy ezt nem minden gyümölcs esetében lehet megtenni (így néha mi is használunk hozzá zselatint) , de az őszibarackra ez nem igaz... így esett hát, hogy az én drágám ma őszibarackos gyümölcstortával lepett meg... Hozzávalók az őszibarackos gyümölcstortához: - egy üveg őszibarackbefőtt - 4 tojás - 4 evőkanál kristálycukor - 4 evőkanál liszt - 1 csomag vaníliapuding - 3 evőkanál kristálycukor - fél liter tej - 2 teáskanál sárgabaracklekvár - egy csomag zselatin (opcionális) - vaj és zsemlemorzsa a forma kikenéséhez Őszibarackos gyümölcstorta elkés
Már korábban is készített az én drága feleségem gyümölcstortát, de őszibarackosat most először. Az a jó ebben a tortában, hogy sokféleképpen variálható ha figyelembe vesszük hogy a pudingot is változtathatjuk meg a gyümölcsöt, vagy gyümölcsöket is. A bátrabbak akár a piskótatésztába is tehetnek ezt-azt (pl: mazsola, kakaópor, stb.). Azonban mivel az én egyetlenem nem szereti a zselatint, ezt mi lehagytuk róla. Persze tudjuk, hogy ezt nem minden gyümölcs esetében lehet megtenni (így néha mi is használunk hozzá zselatint), de az őszibarackra ez nem igaz... így esett hát, hogy az én drágám ma őszibarackos gyümölcstortával lepett meg...

Hozzávalók az őszibarackos gyümölcstortához:
- egy üveg őszibarackbefőtt
- 4 tojás
- 4 evőkanál kristálycukor
- 4 evőkanál liszt
- 1 csomag vaníliapuding
- 3 evőkanál kristálycukor
- fél liter tej
- 2 teáskanál sárgabaracklekvár
- egy csomag zselatin (opcionális)
- vaj és zsemlemorzsa a forma kikenéséhez

Őszibarackos gyümölcstorta elkészítése:
A tojások sárgáját szétválasztjuk a fehérjétől. A tojás fehérjét kemény habbá verjük, majd beleszitáljuk a négy evőkanál kristálycukrot, majd azzal tovább verjük, miközben egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat. Utána fakanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztet. Ezt követően vegyük elő a gyümölcstorta formánkat, vajjal (vagy margarinnal) kenjük ki, és szórjuk meg alaposan zsemlemorzsával. Ez fogja megakadályozni, hogy a piskóta beleragadjon a formába. Ha ez megvan, akkor öntsük bele a piskóta tésztát, és 160 fokra előmelegített sütőben nagyjából 20 perc alatt süssük meg. Amikor a piskóta tészta megsült, várjuk meg amíg kihűl. Ezt követően vegyük ki a formából, és fordítsuk rá egy üvegtálra (vagy tálcára) úgy, hogy a kisebb átmérőjű fele legyen felfelé, majd a tetejét kenjük meg sárgabaracklekvárral. Tegyük félre kicsit, míg elkészítjük a vaníliapudingot. ha készen van, hagyjuk legalább langyosra hűlni, majd rákenhetjük egyenletesen a piskóta sárgabaracklekvárral megkent tetejére. Miután ezzel is megvagyunk nincs más dolgunk, mind a gerezdekre vágott őszibarackokkal szépen telepakoljuk a tetejét, ami majd jól beledermed nekünk a pudingba. Ezt követően tegyük a hűtőbe, és várjuk meg, amíg a puding kellően megszilárdul.

Aki zselatinnal szereti, az most fogjon egy tasak zselatint, a csomagoláson feltüntetett módon készítse el, és végül öntse vele nyakon a tortát. Amikor a zselatin megkocsonyásodott, lehet tálalni.

Mindenkinek kellemes nassolgatást kívánunk... :-)

Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

A szerzői jogokról

Az oldalon található tartalmak részleteikben szabadon felhasználhatóak és terjeszthetőek a forrás hiteles és kattintható link formájú megjelölésével. Egyéb esetekben a tartalom felhasználása tilos. A blogban elhelyezett fényképek az általunk ténylegesen elkészített ételekről, vagy azok fázisairól készültek. A képeket szerzői jog védi, azok máshol történő felhasználását a szerző megtiltja. A blogban közzétett receptek és/vagy fotók kereskedelmi célú felhasználásához a szerző nem járul hozzá, azokat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény által meghatározott módon kell kezelni. Copyright © 2013-2023 www.eztfaldfel.hu