2014. október 20., hétfő

Almás táska leveles tésztából

Szeretjük a leveles tésztát, és az almát is, úgyhogy innen már csak egy lépés volt ez a süti. Teljesen megérte, hiszen könnyen, és nagyon gyorsan elkészíthető. Én keveset is készítettem belőle, mert úgy vitatkoztunk az utolsó almás táska felett, hogy ki egye meg. Aztán persze sikerült kompromisszumot kötni: megehettem azzal a feltétellel, hogy másnap újabb adagot sütök.


Hozzávalók az almás táskához (6 darabhoz):
- 1 csomag leveles tészta
- 3 darab közepes alma
- cukor
- fahéj
- 2 evőkanál citromlé
- 1 darab tojás sárgája

Almás táska elkészítése:
Az almákat meghámozzuk, és kockákra vágjuk. A citromlével, a cukorral és a fahéjjal kevergetés mellett pár perc alatt átforraljuk, aztán hagyjuk kihűlni. Én most friss leveles tésztát vettem, így nem kellett nyújtanom, de aki fagyasztott tésztát használ, az olvassza ki, és nyújtsa ki a lapokat.


Én most három egyenlő részre vágtam egy lapot (talán kijöhetett volna négy is belőle), az egyik felére tettem az almákat, körbekentem tojássárgájával, majd a másik felét ráhajtottam, és a sárgája mentén lenyomkodtam, hogy összeragadjon, és sütés közben ne nyíljon szét. A tetejét kenjük meg tojássárgával, majd 200 fokon süssük szép pirosra (kb. 15 perc). Tálalás előtt megszórhatjuk porcukorral. Nagyon finom, almás finomság.

Recept forrása: dittimodra.blogspot.hu

2 megjegyzés :

Google+ Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...