2016. március 25., péntek

Paprikás-zöldbabos tojássült

Régóta szemezünk ezzel a paprikás-zöldbabos tojássülttel, és most a húsvét egy tökéletes alkalom volt arra, hogy elkészítsük. Csupa szín, ami önmagában is kínáltatja magát, s nem mellesleg a tavasz megérkeztét sugallja. Mikor kint egyre többet süt a nap, s jó az idő, mi is élvezettel figyeljük a természet kibontakozását, a rügyek fakadást, a virágok nyílását.



Színek, vidámság mindenhol. Miért hiányozna pont ez a tányérunkról? Ehhez pedig a paprikás-zöldbabos tojássült tökéletes recept! :-)

Hozzávalók a paprikás-zöldbabos tojássülthöz:
- 25 dkg zöldbab
- 0,5 dl 10%-os ételecet
- 1 kis fej vöröshagyma
- 25 dkg kaliforniai paprika
- 15 dkg koktélparadicsom
- 1 gerezd fokhagyma (vagy 1 kávéskanál házi fokhagymakrém)
- 5 egész tojás
- konyhasó
- bors

A babot megtisztítjuk, és feldaraboljuk. Vizet forralunk, ha forr, bőven sózzuk, ecettel ízesítjük, majd forralva főzzük benne a babot 10 percen keresztül. Leszűrjük. A paprikát felkockázzuk. Az apróra vágott hagymát olívaolajon puhára dinszteljük, hozzáadjuk a paprikát, és lassú tűzön puhára, édesre pároljuk. Beletesszük a leszűrt babot, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Összepároljuk, itt-ott kicsit lesütjük. A felezett paradicsomokat csak az utolsó pillanatban adjuk hozzá, hogy éppen csak megfonnyadjanak. A tojásokat elkeverjük, sózzuk, borsozzuk. A zöldségragut szilikonos, vagy sütőpapírral kibélelt formába tesszük, ráöntjük a tojást, és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük, amíg a közepe is megszilárdul. Langyosra hűtve kiborítjuk a formából, és szeleteljük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá! :-)
Forrás: Meglepetés konyha

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Google+ Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...