2016. május 16., hétfő

Akácvirágos puding házi akácvirágszörppel

Az elmúlt héten többször is beköltözött konyhánkba az akácvirág. Illata körbelengte az egész házat, ami cseppet sem volt ellenünkre, hiszen annyira kellemes. Készült akácvirág-limonádé, akácvirág szörp, és ez utóbbi felhasználásával ez az istenien finom akácvirágos puding. Meg kell mondjam, íze egyszerre érdekes, és zamatosan kellemes. Azt gondolom, hogy ha valaki készített már akácvirág szörpöt, és az ízlett neki, akkor ezt is ki kell próbálnia. A receptet egyébként az Erdőkóstoló blogon találtam, és azonnal megtetszett...



Nálunk mindenki imádta. Próbáld ki te is, és meséld el a tapasztalataidat hozzászólásban... :-)

Hozzávalók az akácvirágos pudinghoz:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 1 dl házi akácvirágszörp

Akácvirágos puding elkészítése:
Semmiben sem különbözik attól, ahogyan eddig készítettük a pudingokat, kivéve azt, hogy a tej egy része helyett házi akácvirág szörpöt használtunk. Az elkészítés tehát: egy lábasba beleöntjük a pudingport, a tejet és az akácvirág szörpöt, majd lassú tűzön készre főzzük. Ezt követően tálkákba öntjük, és hagyjuk kihűlni.

Jó étvágyat kívánunk! :-)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Google+ Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...