2021. május 15., szombat

Erdeigyümölcsös csokis-tejszínhabos pohárkrém...

Némelyik napon elég nehéz eldönteni mostanában, hogy pontosan milyen évszak is van. De ma kimondottan inkább nyárba hajló tavaszi nap volt, amikor is mindenképpen jólesik az embernek valami finom, hideg, gyümölcsös krémes-habos-csokis finomság.

Ezért az én drága feleségem kitalálta, hogy csinál egy erdei gyümölcsös csokis-tejszínes pohárkrémet. Mivel ilyet még nem csinált, nagyon vártam a gyerekekkel együtt, hogy vajon milyen lesz. Hát elmondhatom, hogy nagyon finom volt, érdemes mindenképpen kipróbálni. :) 

Hozzávalók 4 adag erdei gyümölcsös pohárkrémhez:
- 20 dkg étcsokoládé
- 4 dl tejszín (a növényi előre édesített)
(Én rendes tejszínnel készítettem, ezért a felverés előtt még hozzáadtam 1 evőkanál cukrot, és egy tasak habfixálót. De ha növényi tejszínnel készíted, akkor semmi mást nem kell hozzáadni.)
- kb. 40 dkg fagyasztott erdei gyümölcs keverék

Erdei gyümölcsös pohárkrém elkészítése:

A fagyasztott gyümölcsöt kivesszük a fagyasztóból, hogy kicsit kiengedjen. Az egyik tábla csokiból késsel, vagy zöldséghámozóval forgácsot vágunk, amit félreteszünk (ez lesz a díszítés a tetején). A többi csokit összetörjük, és fél deci tejszínnel felolvasztjuk, majd hagyjuk kicsit lehűlni. A 3,5 dl tejszínből habot verünk, és a langyosra hűlt csokit óvatosan, kanalanként, kézi habverővel elkeverjük benne.

Poharakat készítünk elő, a pohár aljára mehet egy kevés gyümölcs, arra a csokis hab, majd ismét gyümölcs, arra csokis hab, a tetejére egy kis gyümölcs, amit végül megszórunk csokiforgáccsal. Majd fogyasztásig hűtőbe tesszük a poharas desszertünket.

1 megjegyzés :

  1. Csodásan néz ki! Hamarosan friss bogyósokkal is készíthető lesz.. hmmm....

    VálaszTörlés

Google+ Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...