csokoládé , édesség , fagylalt , pohárkrém , tejszínhab ,

Erdeigyümölcsös csokis-tejszínhabos pohárkrém...

Némelyik napon elég nehéz eldönteni mostanában, hogy pontosan milyen évszak is van. De ma kimondottan inkább nyárba hajló tavaszi nap volt, amikor is mindenképpen jólesik az embernek valami finom, hideg, gyümölcsös krémes-habos-csokis finomság. Ezért az én drága feleségem kitalálta, hogy csinál egy erdei gyümölcsös csokis-tejszínes pohárkrémet. Mivel ilyet még nem csinált, nagyon vártam a gyerekekkel együtt, hogy vajon milyen lesz. Hát elmondhatom, hogy nagyon finom volt, érdemes mindenképpen kipróbálni. :) Előkészületek: 10 perc Elkészítési idő: 20 perc Összesen ennyi idő: 30 perc Adag: 6 pohár Hozzávalók 4 adag erdei gyümölcsös pohárkrémhez: 20 dkg étcsokoládé 4 dl tejszín (Én rendes tejszínnel készítettem, ezért a felverés előtt még hozzáadtam 1 evőkanál cukrot, és egy tasak habfixálót. De ha növényi tejszínnel készíted, akkor semmi mást nem kell hozzáadni.) kb. 40 dkg fagyasztott erdei gyümölcs keverék Erdei

Némelyik napon elég nehéz eldönteni mostanában, hogy pontosan milyen évszak is van. De ma kimondottan inkább nyárba hajló tavaszi nap volt, amikor is mindenképpen jólesik az embernek valami finom, hideg, gyümölcsös krémes-habos-csokis finomság.

Ezért az én drága feleségem kitalálta, hogy csinál egy erdei gyümölcsös csokis-tejszínes pohárkrémet. Mivel ilyet még nem csinált, nagyon vártam a gyerekekkel együtt, hogy vajon milyen lesz. Hát elmondhatom, hogy nagyon finom volt, érdemes mindenképpen kipróbálni. :)

Előkészületek: 10 perc Elkészítési idő: 20 perc Összesen ennyi idő: 30 perc Adag: 6 pohár
Hozzávalók 4 adag erdei gyümölcsös pohárkrémhez:
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 4 dl tejszín (Én rendes tejszínnel készítettem, ezért a felverés előtt még hozzáadtam 1 evőkanál cukrot, és egy tasak habfixálót. De ha növényi tejszínnel készíted, akkor semmi mást nem kell hozzáadni.)
  • kb. 40 dkg fagyasztott erdei gyümölcs keverék
Erdei gyümölcsös pohárkrém elkészítése:

A fagyasztott gyümölcsöt kivesszük a fagyasztóból, hogy kicsit kiengedjen. Az egyik tábla csokiból késsel, vagy zöldséghámozóval forgácsot vágunk, amit félreteszünk (ez lesz a díszítés a tetején). A többi csokit összetörjük, és fél deci tejszínnel felolvasztjuk, majd hagyjuk kicsit lehűlni. A 3,5 dl tejszínből habot verünk, és a langyosra hűlt csokit óvatosan, kanalanként, kézi habverővel elkeverjük benne.

Poharakat készítünk elő, a pohár aljára mehet egy kevés gyümölcs, arra a csokis hab, majd ismét gyümölcs, arra csokis hab, a tetejére egy kis gyümölcs, amit végül megszórunk csokiforgáccsal. Majd fogyasztásig hűtőbe tesszük a poharas desszertünket.

Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊

Megjegyzések

  1. Csodásan néz ki! Hamarosan friss bogyósokkal is készíthető lesz.. hmmm....

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

A szerzői jogokról

Az oldalon található tartalmak részleteikben szabadon felhasználhatóak és terjeszthetőek a forrás hiteles és kattintható link formájú megjelölésével. Egyéb esetekben a tartalom felhasználása tilos. A blogban elhelyezett fényképek az általunk ténylegesen elkészített ételekről, vagy azok fázisairól készültek. A képeket szerzői jog védi, azok máshol történő felhasználását a szerző megtiltja. A blogban közzétett receptek és/vagy fotók kereskedelmi célú felhasználásához a szerző nem járul hozzá, azokat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény által meghatározott módon kell kezelni. Copyright © 2013-2023 www.eztfaldfel.hu