Zabpelyhes almás golyók kókuszba hempergetve

Ennek a zabpelyhes almás édességnek a receptjét  Gabriella  blogjában találta az drága feleségem, amikor gyors, finom és sütésmentes édességet keresett. Elkészítette ezeket a kinézetre leginkább a kókuszgolyóra emlékeztető nassolni valót, és nagyon kíváncsian vártuk az első kóstolást... ...és nem volt rossz. Abban megegyeztünk a feleségemmel, hogy nem ez lesz a kedvencünk, de ettől függetlenül határozottan nem rossz. Egyetlen bajom volt vele, hogy kissé száraz. Legközelebb - ha lesz legközelebb - több mézet, és több almát adunk majd hozzá, mert a zabpehely nagyon sokat felszív ezek szerint. Bár erre emlékezhettem volna a tavalyi mézes-müzlis naspolyagolyók  után, mert abban is nagyon sok nedvességet szívott magába a müzli, és az eredeti recepthez képest jóval több méz és jóval több naspolya volt benne. De most megvolt a tanulópénz, legközelebb sokkal jobb lesz... :-) A hozzávaló mézet Lendvai Tibor méhész, apiterapeuta méhészetétől, a Tibi Méztől  vettük. Már korábban is r
Ennek a zabpelyhes almás édességnek a receptjét Gabriella blogjában találta az drága feleségem, amikor gyors, finom és sütésmentes édességet keresett. Elkészítette ezeket a kinézetre leginkább a kókuszgolyóra emlékeztető nassolni valót, és nagyon kíváncsian vártuk az első kóstolást...



...és nem volt rossz. Abban megegyeztünk a feleségemmel, hogy nem ez lesz a kedvencünk, de ettől függetlenül határozottan nem rossz. Egyetlen bajom volt vele, hogy kissé száraz. Legközelebb - ha lesz legközelebb - több mézet, és több almát adunk majd hozzá, mert a zabpehely nagyon sokat felszív ezek szerint. Bár erre emlékezhettem volna a tavalyi mézes-müzlis naspolyagolyók után, mert abban is nagyon sok nedvességet szívott magába a müzli, és az eredeti recepthez képest jóval több méz és jóval több naspolya volt benne. De most megvolt a tanulópénz, legközelebb sokkal jobb lesz... :-)

A hozzávaló mézet Lendvai Tibor méhész, apiterapeuta méhészetétől, a Tibi Méztől vettük. Már korábban is rendeltünk tőle, és termékeivel elégedettek vagyunk, hiszen kiváló magyar termelői mézet és egyéb méhészeti termékeket kínál emberbarát árakon, és még mennyiségi kedvezmény is van nála. Mi elégedettek vagyunk a Tibi Mézzel. :-)

Hozzávalók a zabpelyhes almás golyókhoz:
- 2 darab közepes alma
- 10 dkg zabpehely
- 2-4 evőkanál méz
- 3 csapott evőkanál kakaópor
- 10 dkg kókuszreszelék (masszába)
- 2-3 dkg kókuszreszelék (hempergetni)

Zabpelyhes almás golyók elkészítés:
Az almákat mossuk meg, héjukat hántsuk le, majd reszeljük le. Ha az almának sok lenne a leve, akkor kicsit nyomkodjuk ki. A zabpelyhet, a kakaóport és a kókuszreszeléket keverjük össze, majd adjuk hozzá az almát és a két evőkanál mézet. Ha túl kemény lenne a massza, és nem akarna összeállni, akkor adjunk hozzá az alma kifacsart levéből (a zabpehely fel fogja szívni). Végül formáljuk belőle diónyi gombócokat, forgassuk kókuszreszelékbe, és pakoljuk egy tálcára. Pár óra a hűtőben, és már kínálható is...

Fontos, hogy a masszát kicsit ragacsosabbra keverjük, mint ahogy az pont jó lenne, mert a zabpehely és a kókuszreszelék még akkor is szívja majd magába a nedvességet, amikor a golyócskák kínálásra várva pihennek a tálcán. Így talán nem lesz száraz. Ha mégis száraz lenne, akkor kínáljunk mellé mézzel ízesített gyümölcsteát...

Jó nassolgatást kívánunk mindenkinek. :-)

Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊

Megjegyzések

A szerzői jogokról

Az oldalon található tartalmak részleteikben szabadon felhasználhatóak és terjeszthetőek a forrás hiteles és kattintható link formájú megjelölésével. Egyéb esetekben a tartalom felhasználása tilos. A blogban elhelyezett fényképek az általunk ténylegesen elkészített ételekről, vagy azok fázisairól készültek. A képeket szerzői jog védi, azok máshol történő felhasználását a szerző megtiltja. A blogban közzétett receptek és/vagy fotók kereskedelmi célú felhasználásához a szerző nem járul hozzá, azokat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény által meghatározott módon kell kezelni. Copyright © 2013-2023 www.eztfaldfel.hu