Túrós csusza füstölt szalonnával, mert úgy az igazi...

Szeretem a túrós csuszát, vagy másik nevén a túrós tésztát. Gyerekkorom óta az egyik nagy kedvencem. Jó sok sült szalonnával. A legjobb, a hagyományosan füstölt szalonnák, amelyek nem teljesen zsírszalonnák, hanem van rajzuk egy kis hús is. Egyszerűen imádom, amikor teljesen ki van sütve, és olyan szép piros, ropogós. Mivel az én drága feleségem is nagyon szereti (meg Benedek fiam is, aki tizennyolc hónapos most) , így elég gyakran kerül az asztalra minálunk túros csusza sok-sok tejföllel, amit mi az alábbiak szerint készítünk: Hozzávalók a túrós csuszához: - 50 dkg szélesmetélt - 25 dkg tehéntúró - 25 dkg szalonna - kevés só - kevés olaj - tejföl Túros csusza elkészítése: A szalonnát (mi erdélyi szalonnát szoktunk használni hozzá) szabadítsuk meg a bőrétől (a bőrt mi nem szoktuk kidobni, hanem eltesszük a fagyasztó szekrénybe, mert nagyon jó ízt a babnak, lencsének, ha belefőzzük, de aki ezt nem szereti, dobja ki) . Ezt követően vágjuk nagyjából egy centis kockákra
Szeretem a túrós csuszát, vagy másik nevén a túrós tésztát. Gyerekkorom óta az egyik nagy kedvencem. Jó sok sült szalonnával. A legjobb, a hagyományosan füstölt szalonnák, amelyek nem teljesen zsírszalonnák, hanem van rajzuk egy kis hús is. Egyszerűen imádom, amikor teljesen ki van sütve, és olyan szép piros, ropogós. Mivel az én drága feleségem is nagyon szereti (meg Benedek fiam is, aki tizennyolc hónapos most), így elég gyakran kerül az asztalra minálunk túros csusza sok-sok tejföllel, amit mi az alábbiak szerint készítünk:


Hozzávalók a túrós csuszához:
- 50 dkg szélesmetélt
- 25 dkg tehéntúró
- 25 dkg szalonna
- kevés só
- kevés olaj
- tejföl

Túros csusza elkészítése:
A szalonnát (mi erdélyi szalonnát szoktunk használni hozzá) szabadítsuk meg a bőrétől (a bőrt mi nem szoktuk kidobni, hanem eltesszük a fagyasztó szekrénybe, mert nagyon jó ízt a babnak, lencsének, ha belefőzzük, de aki ezt nem szereti, dobja ki). Ezt követően vágjuk nagyjából egy centis kockákra a szalonnát, és serpenyőben, lassú tűzön teljesen süssük ki. Amikor már szép piros, és teljesen összetöppedt, akkor jó lesz. Persze ha jól akarunk gazdálkodni az időnkkel, akkor amíg a szalonnát sütjük, odatehetjük forrni a tésztavizet.

Amikor a szalonna kisült, sós vízben főzzük ki a széles metéltet, majd ha kész, szűrjük le, keverjük össze a túróval és a szalonnával. A zsírját is öntsük rá bátran. Ezzel el is készültünk. Fogyasszuk tejföllel, mert úgy az igazi. :-) Ha a klasszikus módszert akarjuk követni, akkor az egészet betolhatjuk pár percre a forró sütőbe, de mi ezzel nem szoktunk vacakolni, enélkül is igazán ínycsiklandó a túrós csusza. :-)

Jó étvágyat mindenkinek! :-)

Megjegyzések

  1. Imádom! Pont így - sok sült szalonnával....

    VálaszTörlés
  2. Kedves Marika! Köszönjük szépen a kommentet... :-) A túrós csusza - szerintünk is - így a legjobb, sok-sok sült, füstölt szalonnával. :-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

A szerzői jogokról

Az oldalon található tartalmak részleteikben szabadon felhasználhatóak és terjeszthetőek a forrás hiteles és kattintható link formájú megjelölésével. Egyéb esetekben a tartalom felhasználása tilos. A blogban elhelyezett fényképek az általunk ténylegesen elkészített ételekről, vagy azok fázisairól készültek. A képeket szerzői jog védi, azok máshol történő felhasználását a szerző megtiltja. A blogban közzétett receptek és/vagy fotók kereskedelmi célú felhasználásához a szerző nem járul hozzá, azokat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény által meghatározott módon kell kezelni. Copyright © 2013-2023 www.eztfaldfel.hu